3Talks 港人自講討論區's Archiver

italyitaly 發表於 2006-11-8 09:35 AM

window出現你可能已成為盜版軟體的受害者

請問真的會透過網路回報訊息給微軟的網站嗎??

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
window出現你可能已成為盜版軟體的受害者

免費下載移除器↓:
http://toget.pchome.com.tw/intro/utility_system/utility_system_tweak/25063.html

RemoveWGA - 微軟 WGA 移除器
你知道在你做完最新的 WIndows Update 後,
你的系統會被植入一個名為 WGA 的正版檢驗程式嗎?
這個程式會在每次系統啟動時,透過網路回報訊息給微軟的網站,
實在是令人好不放心。
現在,你可以藉由 RemoveWGA 來移除它了。

italyitaly 發表於 2006-11-8 12:35 PM

聽坊間傳言微軟會追究
是真的嗎? 修羅兄..

[quote]原帖由 [i]italyitaly[/i] 於 2006-11-8 12:35 PM 發表
聽坊間傳言微軟會追究
是真的嗎? 修羅兄.. [/quote]
你係公司客戶?
住家一千幾百萬個人用老番啦
佢點捉
同埋微軟係私人公司
唔係執法,點捉你?

italyitaly 發表於 2006-11-9 04:50 PM

[quote]原帖由 [i]㊣修羅-黑暗㊣[/i] 於 2006-11-8 11:22 PM 發表

快D搬喇,黎拉你喇 [/quote]

;P 問多句姐...

hyanda 發表於 2006-12-6 05:07 PM

[quote]原帖由 [i]italyitaly[/i] 於 2006-11-8 12:35 PM 發表
聽坊間傳言微軟會追究
是真的嗎? 修羅兄.. [/quote]

微軟自己話唔會回傳資料(真唔真就;P;P;P)
如果佢追究你即係自打咀巴...

頁: [1]