21 123
發新話題

我有$6000,要砌一部快同打機的腦,高手可幫我ma?,比D意見la~~

我有$6000,要砌一部快同打機的腦,高手可幫我ma?,比D意見la~~

我有$6000,要砌一部快同用黎打機的腦

比D意見la

但係我自已又唔多識

高手們比個清單我去照砌la~~

Display card: 我要張勁ge

CPU: Intel

HDD: 起碼160GB la

DVD burner

RAM : 1G 以上也可以

Motherbroad:

請 list full name for parts.

我第一次砌機
感謝!

佢實你去高登..黃金..

己經有好多....package 比你睇

跟住係 D 啱用既套餐..到問佢....換轉 display card cpu 咁咪  ok law

重有果到咁多間......你重可以睇下邊個平.....同問佢....邊樣較平及抵用 !!

底板用Gigabyte既 8I945PL-G
CPU就用Intel 930
Ram就用Corsair既DDR2-533 (512MBx2)
HDD就用Maxtor既160GB SATA2
DVD燒碟機用NEC 3570A
Display就用Forsa既 7300GS 128MB DDR2
機箱用2TheMax,牛都係用2TheMax既400W勁量牛

我呢部新腦既資料就係咁...
係由本壇砌機能手 修羅 專業砌的啊~ XD

P.S. 修羅貓~~ 幫你賣廣告啊~ 收番你介紹費~

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2006-7-21 09:26 AM 發表
底板用Gigabyte既 8I945PL-G
CPU就用Intel 930
Ram就用Corsair既DDR2-533 (512MBx2)
HDD就用Maxtor既160GB SATA2
DVD燒碟機用NEC 3570A
Display就用Forsa既 7300GS 128MB DDR2
機箱甠...
佢Display card: 我要張勁ge姐係用來打機
最小行張7600GT
RAM行二條1GB

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-7-22 03:40 AM 發表

岩岩計一計價錢,隨時可能夠錢,在預算之內行張7900GT添呀
而家7900GT同7600GT價錢相差大約$600至$1000之嘛
佢有$6000預算的話,部機好好砌,已經超強!
點只超強,直頭勁
等同氣車中架法拉利架啦

hdd should be running in RAM also
i think more better

D80
MB-80
18-200mm
17-35mm F2.8
35mm F2
50 mm F1.4

HK 2500 , any good idea ???

just for paper work , internet ... i want still using CWin2000 !!!

今晚同你食左佢 !!!

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-7 04:53 AM 發表

比多$500,有三千的話會好好多
$2500,你係哼想一年之後又換先?小數怕長計喎
just for paper work , 2500 la !!!

今晚同你食左佢 !!!

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-7 04:59 AM 發表

勉強可以既~
well , u r selling computer ???
今晚同你食左佢 !!!

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-7 05:02 AM 發表

兼職幫人砌下機整下機咁啦~~~係咪幫襯我先?
oh great , i am really to buy la ,

so , how much i need to pay for u ???

今晚同你食左佢 !!!

21 123
發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。