發新話題

如果你有10億你會黎做D咩??

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2006-12-4 09:01 AM 發表
十億...買100間屋...1000萬一間就剛剛十億...
之後租晒出去...萬五蚊一個月租...月入150萬...
想得太美~~ 100間負資產...100間凶屋....100間賣唔出...
到時真的要拿來種菜~~

引用:
原帖由 蝦米仔 於 2006-12-4 10:14 AM 發表

想得太美~~ 100間負資產...100間凶屋....100間賣唔出...
到時真的要拿來種菜~~
我全cash去比...負資產? 跌左又如何? 租出去之嘛~
你買到100間凶屋的話...我拍手囉~
如果有兩三間係...改裝成鬼屋...收入場費~!!!
我又唔係賣...怕咩賣唔出???

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2006-12-4 09:01 發表
十億...買100間屋...1000萬一間就剛剛十億...
之後租晒出去...萬五蚊一個月租...月入150萬...
我都係咁話,不過我最多買5間,
留返一半慢慢使
費是投資失敗又唔見晒D  $$$$
[

引用:
原帖由 亡心 於 2006-12-4 01:57 PM 發表

我都係咁話,不過我最多買5間,
留返一半慢慢使
費是投資失敗又唔見晒D  $$$$
放心...香港樓...跌極都有個譜...
跌果d...係泡沫來的...
係d大地產商搞d 泡出黎之嘛~!

引用:
原帖由 小男孩~ 於 2006-12-4 09:23 PM 發表
用2億買樓買車,

5億放銀行收息,

3億投資~
2億買樓買車????
嘩!!!! 好大間別墅囉
最貴既車都唔洗一千萬
唔洗咁激呀
<font color="ff00cc"><font size="6"> ★ 美腿貼圖區← CLICK HERE

如果有10憶..................

小弟會將25%俾屋企人
25%存入銀行收利息(安全既銀行)
25%做慈善
20%做投資(安全個隻)
5%自己用

引用:
原帖由 ericlam01 於 2006-12-5 02:38 PM 發表
如果有10憶..................

小弟會將25%俾屋企人
25%存入銀行收利息(安全既銀行)
25%做慈善
20%做投資(安全個隻)
5%自己用
有哂計劃咁喎

我有10億既話~我會先放自己一年假!
去世界各地旅遊"
比d空間自己~~take it easy""""
然後將餘下既錢投資!實行錢搵錢!!

我會整個基金^^~捐助下d窮人

我有10億既話....每個家人一億.....每個朋友100萬....得你一個人有錢就會小左好多朋友.....得一個人開心有什麽用....

發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。