發新話題

舊屎的電影海報 大家曾經睇過幾多

引用:
原帖由 toester 於 2007-2-16 01:00 AM 發表

嘩!!!
老友
你起碼有四張野喎
你估吓 ...不過冇番咁上下(年紀)點做集體回憶呢?

引用:
原帖由 亡心 於 2007-2-16 01:00 AM 發表

舊年仲去bi年.....
唔追囉...以前成日有睇戲
now少左睇...
咁你去睇佢拍戲都得啦...

引用:
原帖由 vwfl 於 2007-2-16 01:12 AM 發表

你估吓 ...不過冇番咁上下(年紀)點做集體回憶呢?
帝女花同精武門曾經在戲院重播不少次
你睇過唔出奇
但十三太保
我自已就最近先買左碟睇
邵氏既戲應該不會在戲院重播架
呢套戲照計有四十年
當你幾歲時睇
都有四十幾啦

<font color="ff00cc"><font size="6"> ★ 美腿貼圖區← CLICK HERE

引用:
原帖由 toester 於 2007-2-16 01:31 AM 發表

帝女花同精武門曾經在戲院重播不少次
你睇過唔出奇
但十三太保
我自已就最近先買左碟睇
邵氏既戲應該不會在戲院重播架
呢套戲照計有四十年
當你幾歲時睇
都有四十幾啦 ...
哈...所以話唔定我有五張嘢架,留番些少想像空間俾你啦...

多謝你嘅分享!

我唔敢認後生, 但都重係二字頭 (二到尾個隻 ), 以上猛片真係未睇過。 不過我以前都好鍾意睇電影, 入場睇的都以八十年代居多, 而七十年代電影就多數係租帶睇, 當年金獅、嘉禾之類的租影鋪重好盛行, 甚至7-11和OK都有。現在的人買VCD和DVD了, 已經好少人再租電影。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄
  • vwfl 現金 +10 我很贊同 2007-2-16 05:15 PM
  • toester 現金 +50 精品文章 2007-2-16 03:27 PM

引用:
原帖由 風少 於 2007-2-16 01:46 PM 發表
我唔敢認後生, 但都重係二字頭 (二到尾個隻 ), 以上猛片真係未睇過。 不過我以前都好鍾意睇電影, 入場睇的都以八十年代居多, 而七十年代電影就多數係租帶睇, 當年金獅、嘉禾之類的租影鋪重好盛行, 甚至7-11和OK都 ...
風少兄,原來你除咗熟80年代嘅歌,80年代嘅戲都睇唔少噃。得閒有冇興趣寫番篇80年代電影回顧呀?
我以前都有幫金獅租帶同LD影碟,之後就多數睇VCD/DVD。

引用:
原帖由 vwfl 於 2007-2-16 05:23 PM 發表

風少兄,原來你除咗熟80年代嘅歌,80年代嘅戲都睇唔少噃。得閒有冇興趣寫番篇80年代電影回顧呀?
我以前都有幫金獅租帶同LD影碟,之後就多數睇VCD/DVD。 ...
寫唔到啦, 因為電影我其實唔係太熟, 事關睇電影嘅消費比聽歌高好多, 歌你廿零蚊買盒帶(我冇黑膠唱盤)番來聽完又聽, 或者問人借來dup, 我有雙卡式錄音機, 再唔係收音機都成日播; 但係電影, 除非大人帶你入場, 否則你實唔捨得用廿幾三十蚊睇得個一次(80年代堂座約$25-$30, 超等約$30-$40), 至於租帶, 我屋企得一部錄影機, 所以睇過就算唔會dup, 而且電影要播1-2粒鐘, 好少可會晒時間翻睇, 有都係一次起兩次止, 所以好多劇情我都唔記得了。 再講租金都要$5-$10, 而且出街租還都幾麻煩, 所以我對電影知道得相當有限。

引用:
原帖由 風少 於 2007-2-17 12:56 AM 發表

寫唔到啦, 因為電影我其實唔係太熟, 事關睇電影嘅消費比聽歌高好多, 歌你廿零蚊買盒帶(我冇黑膠唱盤)番來聽完又聽, 或者問人借來dup, 我有雙卡式錄音機, 再唔係收音機都成日播; 但係電影, 除非大人帶你入場, 否則你 ...
唔緊要,上嚟講吓其他話題,發帖/回覆交流都隨時歡迎。

so good i like !!

發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。