標題: 緊急求救 [打印本頁]

作者: toester    時間: 2006-5-14 01:53 AM     標題: 緊急求救

我在別個論壇打出 3talks 連結
被人 ban 了 A/C
我想退出再註冊 另一 A/C
但無論如何都失敗
斷線再入都不行

佢打出

對不起,您的 IP 地址不在被允許的範圍內,或您的賬號被禁用,無法訪問本論壇。

請問有何解決方法
作者: superfrancis    時間: 2006-5-14 01:57 AM

引用:
原帖由 toester 於 2006-5-14 01:53 AM 發表
但無論如何都失敗
斷線再入都不行

佢打出

對不起,您的 IP 地址不在被堮..
I think his just not ban u r account
they are also have been ban u r IP
u need register the new account in new computer I mean in other computer got different IP from u r computer
any way u regist it must be use new Ip la
good luck
作者: toester    時間: 2006-5-14 02:08 AM

引用:
原帖由 superfrancis 於 2006-5-14 01:57 AM 發表

I think his just not ban u r account
they are also have been ban u r IP
u need register the new account in new computer I mean in other computer got different IP from u r computer
any way u ...
但我是 nevigator 每次重開都自動轉 IP 的
但用第二個 IP 入去都唔得
作者: superfrancis    時間: 2006-5-14 03:57 AM

引用:
原帖由 toester 於 2006-5-14 02:08 AM 發表

但我是 nevigator 每次重開都自動轉 IP 的
但用第二個 IP 入去都唔得
uummmmm I don't know of that
this is out of my knowledage
u need ask dong feng
becasue his is using netvigater
作者: 亡心    時間: 2006-5-14 11:59 AM

引用:
原帖由 toester 於 2006-5-14 01:53 發表
但無論如何都失敗
斷線再入都不行

佢打出

對不起,您的 IP 地址不在被堮..
佢ban左你 ip
作者: GATX105-Strike    時間: 2006-5-14 06:25 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-5-14 09:59 AM 發表

之前我在第二個壇聽過人講,就算網上行既IP,都可以整返範圍咁Ban
舉個例,你IP字頭係 218.102 既,通常你轉IP都只會轉後面果2組,而前面無轉,佢B ...
下,咁如果第二個人咁arm轉左佢個 IP 咪一樣入唔到囉
作者: 吸血鬼    時間: 2006-5-15 09:59 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-5-14 08:36 PM 發表

無錯
當日在第二個壇,D人就係為左呢樣野討論緊,咁岩比我八到所以我至知
所以會死錯好多人...
好多壇都唔會BAN 網上行 既IP...只會LOCK ACC...
作者: 吸血鬼    時間: 2006-5-15 10:05 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-5-15 10:04 AM 發表

除非情況太嚴重,先會考慮ban ip
因為如果咁樣ban的話,好多網上行既用戶要陪葬
呢樣野...不嬲都係 網上行 果班友仔既擋箭牌~
作者: eric    時間: 2006-5-15 07:16 PM

引用:
原帖由 jones 於 2006-5-15 17:10 發表

我知呀!用網上行唔好咩?
自轉寬頻以o黎,我一直都係用netvigator,係曾經太貴,轉o左過so-net
但最後都係要用返netvigator,哈!!

夾夾埋埋,剩係用netvigator都應該有4~5年!!

唔係唔好,不過太貴o者...
一分錢一分貨?!
作者: eric    時間: 2006-5-15 07:45 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-5-15 19:20 發表

咳~~咳~~~
我想話返比你知,當年so-net都係租PCCW既線,都係行ADSL架.....只係收你錢既公司唔同而已.....
呢點我梗係知啦,如果唔係我都唔會轉用so-net啦!
因為我就係要netvigator俾返o的平o既plan我

so-net臨執之前,咪俾o左個ok o既plan我law!
平以前1/3~1/2

而家好似仲有幾間都係同PCCW租線
作者: 吸血鬼    時間: 2006-5-16 09:02 AM

引用:
原帖由 eric 於 2006-5-15 07:45 PM 發表

呢點我梗係知啦,如果唔係我都唔會轉用so-net啦!
因為我就係要netvigator俾返o的平o既plan我

so-net臨執之前,咪俾o左個ok o既plan我law!
平以前1/3~1/2

耠...
因為...d 線一早都鋪好晒...
你要自己既線...全港九龍新界慢慢鋪...投資好大噃~
作者: toester    時間: 2006-5-16 12:55 PM

用盡所有方法都無辦法再入去個 Forum
睇怕要重新裝過先得囉
作者: toester    時間: 2006-5-16 02:35 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-5-16 01:10 PM 發表

仲有一招既,去網吧開個a/c入去
在外面入到之後都無用
一用屋企部腦就唔得
我係公司都入到
作者: toester    時間: 2006-5-16 05:48 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-5-16 04:15 PM 發表

佢Ban晒你頭2組既IP
你reboot轉IP,都只係轉後面2組
應該唔係 如果係咁 好多網上行既人都會入唔到
我見自已 IP 開頭有時係 218.102 有時係 219.77 有時係 58 字頭的 ....
所以應該係另有原因 我覺得關部腦事....
作者: eric    時間: 2006-5-16 08:15 PM

引用:
原帖由 jones 於 2006-5-16 20:01 發表
我想問下會唔會關cookie事架?
唔關,cookies係自己部機之ma
話唔要就可以唔要

有冇可能係頭3組ip都look o左

出去搵o的公眾場所o既PC登記唔得咩?!
作者: eric    時間: 2006-5-16 09:53 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-5-16 21:19 發表

佢話只係佢屋企部腦唔得
公司部腦都上到
呢舖焦慮喇
作者: toester    時間: 2006-5-16 10:37 PM

苦惱
作者: 道明    時間: 2006-5-17 12:38 AM

引用:
原帖由 toester 於 2006-5-16 10:37 PM 發表
苦惱
我比我部機既IP你,你Haed我部機入去你想去既科林好無?

我部機IP係 : 唏嘁噱.翨糅蟒.鹺翞謝翟.譴彗譹粼   <==[扮亂碼]

作者: eric    時間: 2006-5-17 12:57 AM

引用:
原帖由 道明 於 2006-5-17 00:38 發表

我比我部機既IP你,你Haed我部機入去你想去既科林好無?

我部機IP係 : 唏嘁噱.翨糅蟒.鹺翞謝翟.譴彗譹粼   <==

=口=""
上o左身...

作者: 吸血鬼    時間: 2006-5-17 08:48 AM

引用:
原帖由 eric 於 2006-5-17 12:57 AM 發表

=口=""
上o左身...
快d 用紅筷子夾佢中指~~
XD

歡迎光臨 3Talks 港人自講討論區 (http://3talks.com/) Powered by Discuz! 6.1.0