標題: 對此版有咩意見,有咩野水吹...係到吹爆佢啦 ! [打印本頁]

作者: 衛蘭    時間: 2006-5-19 12:00 AM     標題: 對此版有咩意見,有咩野水吹...係到吹爆佢啦 !

記住版規呀...唔該 !!!

我吹先 ...

3talks 娛樂818 + 娛樂貼圖 ...

可能係全港最多香港女星貼圖而又可以任 download 既地方 !!!

作者: ericlam01    時間: 2006-5-19 09:34 PM

引用:
原帖由 衛蘭 於 2006-5-19 12:00 AM 發表
仲有呀 ...

如果我放圖個果 server 冇 down ,

* 娛樂818 + 娛樂貼圖區 *

可能係全港最多香港女星貼圖而又可以任 download 既地方 !!!

由衛蘭小姐親自出馬幫助貴壇,實為貴壇之福呀!好,衛蘭小姐長期為3talk服務,等小弟在銀行過積分俾你先,希望妳笑納啦 (妳是小弟的偶像啊!).....................

作者: eric    時間: 2006-5-19 09:40 PM

唔錯咋?!
你成日o係呢度「搞事」,搞到不知幾甘perfect

作者: 衛蘭    時間: 2006-5-20 12:25 AM

oh , so thank you !!!
作者: 衛蘭    時間: 2006-6-14 03:39 AM

引用:
原帖由 II5005QQ 於 2006-6-12 09:10 PM 發表
版主!
另外有個不請之求, 有冇kelly跟古生轉裙走光張相.
本來down左係公司, 但俾人delete左, 晚上去番Exxxxx竟然要600分!
我以後唔Q去架啦.
ok , can u show me the small photos ???
作者: 衛蘭    時間: 2006-6-15 10:42 PM

引用:
原帖由 II5005QQ 於 2006-6-15 09:47 PM 發表
Sorry!

在下不才!

http://www.entfun.com/bbs/viewth ... amp;highlight=kelly

最陰公是OrisuX, 火!
http://www.3talks.com/viewthread ... 7%E7%8B%97%E7%8B%97

ok ???
作者: cwai    時間: 2006-6-16 08:33 PM

i will support
作者: milan520    時間: 2006-6-16 09:06 PM

我也到過不少論壇,但論圖像之多,而積分限制又沒那麼嚴的就首推這裡了
作者: 衛蘭    時間: 2006-6-18 05:08 PM

引用:
原帖由 milan520 於 2006-6-16 09:06 PM 發表
我也到過不少論壇,但論圖像之多,而積分限制又沒那麼嚴的就首推這裡了
so thank you !!!

作者: 衛蘭    時間: 2006-6-18 05:15 PM

引用:
原帖由 II5005QQ 於 2006-6-16 10:00 PM 發表
版主!
不是啊! 但都要謝謝您!

600分!

幫下小弟啦!

u only want that photo only ???

作者: 衛蘭    時間: 2006-7-25 04:40 PM

oh , thanks for all support !!!
作者: 敵敵仔    時間: 2006-8-5 12:25 AM

引用:
原帖由 衛蘭 於 2006-7-25 04:40 PM 發表
oh , thanks for all support !!!
我之前都係entxxx 的...個邊越黎越屎..又要600分...又難加分...正仆x-.-
呢度真係好正....

PS: 好想知 衛蘭板主既性別是什麼-_-?

作者: 衛蘭    時間: 2006-8-5 01:40 AM

引用:
原帖由 敵敵仔 於 2006-8-5 12:25 AM 發表

我之前都係entxxx 的...個邊越黎越屎..又要600分...又難加分...正仆x-.-
呢度真係好正....

PS: 好想知 衛蘭板主既性別是什麼-_-?
oh , thanks a lot !!!

作者: 敵敵仔    時間: 2006-8-7 05:11 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-7 05:25 AM 發表

我都好有興趣知衛蘭版主既性別~~~
男-.-^
如果係女仔既話...成日post咁多"美女肉照"俾我地...咁咪即係...
嘿嘿
對嗎
作者: 敵敵仔    時間: 2006-8-8 01:32 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-7 05:14 PM 發表

呵呵,遲D衛版主搵我砌機的話,就可以知喇
你想幫佢驗明正身
作者: 衛蘭    時間: 2006-8-8 05:50 AM

引用:
原帖由 敵敵仔 於 2006-8-8 01:32 AM 發表

你想幫佢驗明正身
oh great , good game !!!

作者: toester    時間: 2006-9-15 09:54 PM

縱橫各大小論壇的娛樂相片區
以衛蘭版主功力最深厚
圖片之多 之齊
不算絕後也算空前
無乜禮物可送給版主
就以少少積分三十萬
作為對衛蘭版主的敬意
作者: 衛蘭    時間: 2006-9-16 07:56 AM

引用:
原帖由 toester 於 2006-9-15 09:54 PM 發表
縱橫各大小論壇的娛樂相片區
以衛蘭版主功力最深厚
圖片之多 之齊
不算絕後也算空前
無乜禮物可送給版主
就以少少積分三十萬
作為對衛蘭版丠...
oh , vey thanks you U ...

作者: milan520    時間: 2006-10-14 11:24 PM

有個疑問,平常每個星期都會有so新相,但這兩個星期卻為何不見蹤影?
作者: 一生人    時間: 2006-10-19 08:16 AM

版主........有人洗坂........(ch2604)........

ok , thanks a lot !!!

作者: hkw    時間: 2006-10-20 12:42 AM

點解近來多咗咁多要收講元嘅post  (通常我都唔會買)
最幣係發覺錢都冇得回水

雖然係假錢,條氣都覺得唔順
有D時係轉貼啫,咁都要收錢

若果係自拍,靚嘅話,比真錢又點話丫
作者: 衛蘭    時間: 2006-10-20 12:22 PM

冇計啦 , 大家有自由麻 ...
咁啦 ... 你地回覆提提佢地啦 !!!

作者: sinyeung    時間: 2006-10-21 01:28 AM

引用:
原帖由 tempfay 於 2006-10-20 12:00 PM 發表

And all are just old pix, damn!
唔好意思.....咁樣落去真係有d驚會變到好似entfun咁.....
作者: 衛蘭    時間: 2006-10-21 12:41 PM

引用:
原帖由 sinyeung 於 2006-10-21 01:28 AM 發表

唔好意思.....咁樣落去真係有d驚會變到好似entfun咁.....
of course not la !!!

作者: 衛蘭    時間: 2006-10-21 08:31 PM

引用:
原帖由 tempfay 於 2006-10-21 01:15 PM 發表

But it seems like there's no way to reply without buying dicky's pix
did I type the someone's name?
oh , i c ...
thanks u remind me about that ...
ok , let me think about it ...

作者: sinyeung    時間: 2006-10-23 02:40 AM

引用:
原帖由 衛蘭 於 2006-10-21 12:41 PM 發表

of course not la !!!

但願如此啦....其實哩幾日已經愈來愈多post要收費喇,仲要係舊圖....
其實可唔可以有一張半張預覽圖睇下呀,起碼唔駛好似而家咁買左先知中計.

very agree ... good idea !!!

作者: iguana    時間: 2006-10-23 09:45 AM

將要求分數或港幣那些議題放係其它地方啦!
有些人一版放幾個這種議題,
好似個EnyFun網咁,鬼咁黑人憎。
搞到我看得不過癮。
作者: dickdick167    時間: 2006-10-23 05:00 PM

引用:
原帖由 hkw 於 2006-10-20 12:42 AM 發表
點解近來多咗咁多要收講元嘅post  (通常我都唔會買)
最幣係發覺錢都冇得回水

雖然係假錢,條氣都覺得唔順
有D時係轉貼啫,咁都要收錢

若果係自拍,靚嘅話,比真錢又點話丫 ...
i agree with your point. i don't like the feeling of being cheated by old pics!

作者: hkw    時間: 2006-10-23 11:25 PM

引用:
原帖由 iguana 於 2006-10-23 09:45 AM 發表
...好似個ExxFxx網咁,鬼咁黑人憎。
搞到我看得不過癮。
點止唔過癮,簡直想殺人:gun::gun:

重申,愛3talks是因為:

有感貼者的無私 讚回貼者的誠意
請一同抵制無良(真或假)錢奸商

無限咀咒錢小人,打到ExxFxx.com!3Talks萬歲

千夫所指,不疾而死,小心,小心 唔值得丫!
作者: hkw    時間: 2006-10-24 05:37 PM

收唔收錢係個人意願,好難禁止。

版主,有冇可能強制收錢貼一定要提供預覧thumbnail?起碼係公平交易。(收得錢,做少少嘢都應份丫)

但係要錢睇相,自然要搶錢啦 咁樣落去...

始終希望宣揚3talks無私精神 ...重話叫多D人嚟喎,唉!
作者: 衛蘭    時間: 2006-10-24 06:02 PM

引用:
原帖由 hkw 於 2006-10-24 05:37 PM 發表
收唔收錢係個人意願,好難禁止。

版主,有冇可能強制收錢貼一定要提供預覧thumbnail?起碼係公平交易。(收得錢,做少少嘢都應份丫)

但係要錢睇相,自然要搶錢啦 咁樣落去...

始終希望宣揚3talks無私精神 .. ...
供預覧 thumbnail ... coming la , don't worry !!!

作者: 域奇    時間: 2006-10-30 11:47 PM

引用:
原帖由 fatmic 於 2006-10-29 06:33 PM 發表
依家個個post 都要收錢...

邊有咁多錢呀??
多啲發帖同回覆,(唔好灌水喎! )啲錢就會繼續嚟!
作者: 衛蘭    時間: 2006-10-31 05:54 AM

引用:
原帖由 fatmic 於 2006-10-31 02:15 AM 發表

不過有時有d人不斷將舊相post 上黎呃錢...

個情況嚴重左tim...

preview 左都無用...都唔知佢入面其他相係唔係舊相
yes , u right ! i know it , let us think about it la ...
作者: 衛蘭    時間: 2006-11-9 09:05 AM

Read 左咁多 post 去第二到...

一個 thanks 敷衍下都冇...夠晒絕 !!!

仲有好多...我都癈事 cap !!!

作者: 衛蘭    時間: 2006-11-11 05:44 AM

引用:
原帖由 II5005QQ 於 2006-11-11 12:32 AM 發表
可否教一教如我般低能人貼圖!

你點樣唔識呀 ? 唔識上傳片 ???
作者: 域奇    時間: 2006-11-13 11:55 PM

引用:
原帖由 II5005QQ 於 2006-11-11 12:32 AM 發表
可否教一教如我般低能人貼圖!

喺呢度貼圖非常簡單,貼圖方法如下:

在主頁右方有一個新貼圖示,按新貼進入。

自定標題及內容,跟著上傳新附件,(按+號可增加上傳數量)按瀏覽鍵到你需要上傳嘅圖片並加入,

加入所有圖片後可按預覽帖子鍵查看上傳的圖片,如沒有問題按發表回復鍵發表。

過程非常簡單,快啲試吓啦!
作者: so5472    時間: 2006-11-14 07:49 PM

近二星期來,好相大相正相索相比較少,但多了些細相,豬扒相,舊相殘相,台灣相鬼妹相,希望以後多些ws相片,多謝晒!
作者: dickdick167    時間: 2006-11-15 09:02 AM

請問點分娛樂貼圖區娛樂HR區?
作者: 東風    時間: 2006-11-15 02:16 PM

引用:
原帖由 dickdick167 於 2006-11-15 09:02 AM 發表
請問點分娛樂貼圖區同娛樂HR區?   
HR mean for High Resolution 高解像度
作者: simon1013    時間: 2006-11-15 06:02 PM

入唔到 -> [size=none]娛樂HR(NEW)  & [size=none]娛樂特寫貼圖(NEW)  
點先入到???
作者: 域奇    時間: 2006-11-15 08:32 PM

引用:
原帖由 simon1013 於 2006-11-15 06:02 PM 發表
入唔到 -> 娛樂HR(NEW)  & 娛樂特寫貼圖(NEW)  
點先入到???
限300積分以上會員進入

努力啲發帖,好快就夠分喇!
作者: 今次要睇喇    時間: 2006-11-18 12:34 AM

原來要300分=.=
好想快d有得睇
作者: 未來使者    時間: 2006-11-19 04:14 PM

唔怪得個個係咁推post la 我都要努力d先得
作者: 域奇    時間: 2006-11-19 04:54 PM

引用:
原帖由 未來使者 於 2006-11-19 04:14 PM 發表
切勿以身試法,jyew已經係一個好例子!
作者: vwfl    時間: 2006-11-19 05:52 PM

引用:
原帖由 未來使者 於 2006-11-19 04:14 PM 發表
唔一定要不停推post o既,玩下遊戲都可以加分o架
作者: 域奇    時間: 2006-11-19 08:06 PM

引用:
原帖由 vwfl 於 2006-11-19 05:52 PM 發表

唔一定要不停推post o既,玩下遊戲都可以加分o架
咁就態度正確喇!

但係唔好忘記貼啲相出嚟益吓大家喎!一樣有分架!
作者: 未來使者    時間: 2006-11-20 03:30 PM

玩咩遊戲?係邊架
作者: 衛蘭    時間: 2006-11-20 04:08 PM

引用:
原帖由 未來使者 於 2006-11-20 03:30 PM 發表
玩咩遊戲?係邊架
玩 ? 玩咩野呀 ?
作者: 域奇    時間: 2006-11-20 04:47 PM

引用:
原帖由 未來使者 於 2006-11-20 03:30 PM 發表
玩咩遊戲?係邊架
喺論壇設施度.....
作者: 域奇    時間: 2006-11-20 04:57 PM

引用:
原帖由 色彩 於 2006-11-20 04:23 PM 發表
似乎SO网的图对付完2手又对付3T哦
HR又限制进入
但无人出来解释下原因,定系根本不想讲野,任由EF独一玩晒
其實 娛樂貼圖會議室 係會邀請一啲對論壇有貢獻或行為良好嘅會員進入架。

(洗版呃post嗰啲就諗都唔使諗喇!) 貼多啲相出嚟比大家欣賞吓,都係一種貢獻嚟架。
作者: 域奇    時間: 2006-11-22 02:23 AM

引用:
原帖由 色彩 於 2006-11-21 03:15 PM 發表

甘我属于边类了?
更系吾系啦,十成八成系SO网发的警告,使到无人敢贴SO图来,俾EF独贴
哎,个个网图区变得冷清清
乜你唔見啲SO相咩?
作者: 域奇    時間: 2006-11-22 03:00 PM

引用:
原帖由 色彩 於 2006-11-22 02:55 PM 發表

我见早前贴出黎个D放晒入HR个度
嗰啲夠吖嘛!
作者: 衛蘭    時間: 2006-11-22 04:38 PM

色彩會員 ... 3t 冇俾任可人对付 ... 亦冇甚麼警告 ...

只不過依傢相多左 ... 想分區放 ... 不過依傢都冇分區啦 ... !!!

作者: 域奇    時間: 2006-11-24 02:33 AM

引用:
原帖由 al218 於 2006-11-23 11:31 PM 發表
我想睇SO相...
係咪要夠300分先可以入果個區睇相?
依家喺主版咪一樣有SO相睇,滿咗300分衹可以入發哥個特寫貼圖啫,一樣入唔到會議室架!
作者: dickdick167    時間: 2006-11-28 09:44 AM

引用:
原帖由 域奇 於 2006-11-24 02:33 AM 發表

依家喺主版咪一樣有SO相睇,滿咗300分衹可以入發哥個特寫貼圖啫,一樣入唔到會議室架!
請問係咪冇咗特寫貼圖區?
作者: 衛蘭    時間: 2006-11-28 06:21 PM

引用:
原帖由 dickdick167 於 2006-11-28 09:44 AM 發表

請問係咪冇咗特寫貼圖區?
yes , u right !!!

作者: 域奇    時間: 2006-12-12 08:25 PM

引用:
原帖由 Karny 於 2006-12-12 06:57 PM 發表
請問求相係邊度求

我想要香港星河歡樂滿東華果晚既相
歡樂滿東華?早幾日咋喎!
作者: twclub    時間: 2006-12-17 02:10 PM

Pls post Miss Asia Final [SO] pics set,  pls post la.... thx.
作者: 域奇    時間: 2006-12-17 07:39 PM

引用:
原帖由 twclub 於 2006-12-17 02:10 PM 發表
Pls post Miss Asia Final  pics set,  pls post la.... thx.
亞洲小姐好耐之前貼過喇,唔好咁懶,慢慢揾吓喇。

提示:榅9月份啦!

作者: simon1013    時間: 2006-12-24 03:38 PM

點解有D post set左要閱讀權限30先入到既??
原本唔駛家喎
作者: 域奇    時間: 2006-12-24 04:02 PM

引用:
原帖由 simon1013 於 2006-12-24 03:38 PM 發表
點解有D post set左要閱讀權限30先入到既??
原本唔駛家喎
由於有特殊情況,所以部份 post 要閱讀權限30先入到,如果情況未有改善,
有可能會 set 更高嘅權限添!

作者: simon1013    時間: 2006-12-24 04:06 PM

特殊情況是指咩情況呢???
作者: 域奇    時間: 2006-12-24 07:10 PM

引用:
原帖由 simon1013 於 2006-12-24 04:06 PM 發表
特殊情況是指咩情況呢???
特殊情況咪就係...........一啲好特殊嘅情況囉!
作者: sexnic9911    時間: 2006-12-26 02:41 PM

唔好意思,小弟係新手,有d問題想問~~如何提升閱讀權限?? 如何post相發新貼??  thx!!!
作者: 御神苗月    時間: 2006-12-26 04:44 PM

引用:
原帖由 域奇 於 2006-12-24 16:02 發表

由於有特殊情況,所以部份 post 要閱讀權限30先入到,如果情況未有改善,
有可能會 set 更高嘅權限添!

中西美女高清相+大量WS(頁頁都有=不斷更新)小心電腦頂唔住!! - [閱讀權限 30] - [售價 現金 5 講元]
但好像這裡最初只是5元,昨天還加了少少相,但今天就加到權限30 ,雖然話特殊情況,但會不會令到我們當初有付款的會員唔公平
作者: 域奇    時間: 2006-12-26 11:46 PM

引用:
原帖由 sexnic9911 於 2006-12-26 02:41 PM 發表
唔好意思,小弟係新手,有d問題想問~~如何提升閱讀權限?? 如何post相發新貼??  thx!!!
睇番第六頁有講。
作者: 域奇    時間: 2006-12-27 12:05 AM

回覆番以上嗰幾個 post 嘅疑問。

由於近期發現於本論壇貼出之帖子,在別的論壇內出現,本來此等情況本屬平常,
亦無須理會嗰啲每日得嗰一二百人睇小圈子,
但每日十幾個 post 咁搬法,我差啲
以為 3Talks 開多咗啲子論壇添!

為維護本論壇之利益,實在無法不增設閱讀權限。

其實能達至 30 權限並不困難,只須多回覆或發帖便可以了,我更明白即使增設閱
讀權限,亦並非最有效之解决方法,但目前這是唯一方法。

做成大家的不便,敬請原諒。

作者: 衛蘭    時間: 2006-12-27 11:47 AM

其實我地都唔想 , 不過真係好誇張 !!!
作者: simon1013    時間: 2006-12-27 12:30 PM

要到30權限要幾多積分???
作者: 域奇    時間: 2006-12-28 02:36 AM

引用:
原帖由 simon1013 於 2006-12-27 12:30 PM 發表
要到30權限要幾多積分???
其實要多少積分係其次,最重要係希望大家可以多啲對發帖者作出鼓勵及陪養出對本論壇嘅歸屬感。
作者: callok    時間: 2006-12-28 03:00 AM     標題: 回復 #103 域奇 的帖子

說得對,大家多些回應,才是發帖者最大的動力!!
作者: tfluk    時間: 2006-12-30 09:45 AM

用什麼理由都好,
設"閱讀權限"係減少人流的好辦法,
兩位版主辛苦了。

此處不留人,自有留人處。
作者: 域奇    時間: 2006-12-30 04:53 PM

引用:
原帖由 taylor_neutron 於 2006-12-30 03:39 AM 發表
點解而家成日有人加 "閱讀權限", 又想俾人睇之餘又唔想俾某D 人睇....好鬼麻煩

再係咁落去, 好多新會員或者未夠權限的人會因為睇唔到好多權限相而唔黎睇 ...
引用:
原帖由 tfluk 於 2006-12-30 09:45 AM 發表
用什麼理由都好,
設"閱讀權限"係減少人流的好辦法,
兩位版主辛苦了。

此處不留人,自有留人處。
設立閱讀權限係維護本論壇發帖者嘅利益,而我亦講過增加閱讀權限嘅方法及理由,新會員亦應該慢慢培養足夠嘅權限,如果連花少少時間回覆帖子或發帖來增加閱讀權限嘅耐性都無,這更何來歸屬感呢?

衹求自己可以看圖,而不理會本論壇嘅資源任人竊取,又係唔係一個良好會員嘅應有態度呢?我們要求的並不是人流的多寡,而係對本論壇有歸屬感嘅良好會員!

網絡上不須閱讀權限來看圖的 Forum 為數不少,但有甚麽圖給人看,相信大家心中有數吧!

如果覺得這裡不能滿足到閣下嘅要求,又何必勉強自己呢?不竟上網衹是求開心吧!
希望在別的地方能找到你們的需要,祝網安!

作者: mark1981    時間: 2006-12-31 12:11 AM

引用:
原帖由 flashcampaign 於 2006-12-28 02:16 AM 發表

大約要積分700 …
我有啦,不過都係入唔到果d post睇嘅???
作者: hkw    時間: 2006-12-31 01:07 AM

"設立閱讀權限係維護本論壇發帖者嘅利益"

發帖者係唔係想佢個post設閱讀權限呢?

胡亂回帖求分數又係唔係3talks精神呢?睇嚟我都要開始賣相啦!

"其實要多少積分係其次,最重要係希望大家可以多啲對發帖者作出鼓勵及陪養出對本論壇嘅歸屬感。"
我唔信呢個係真正理由囉!

如我的簽名:"感謝貼者的無私,讚回貼者的誠意"。3Talks變成咁,我無話可說!
作者: 域奇    時間: 2006-12-31 02:08 AM

引用:
原帖由 hkw 於 2006-12-31 01:07 AM 發表
"設立閱讀權限係維護本論壇發帖者嘅利益"

發帖者係唔係想佢個post設閱讀權限呢?

胡亂回帖求分數又係唔係3talks精神呢?睇嚟我都要開始賣相啦!

"其實要多少積分係其次,最重要係希望大家可以多啲對發帖者 ...
以閣下註冊至今五個多月,在線時間不足 90 小時,出過 6 個 post ......忽然又會咁熱心?好多新嘅會員都一早已有足夠嘅權限喇!

嘅然你有不滿,我亦借此機會坦白講,有幾個 Forum 嘅會員不停咁係呢度攞相,離普情度係呢度每日出幾多個 post ,佢哋就搬幾多個 post!而且仲要自吹自擂,又話獨家又話原創!仲有,啲相去咗佢哋嗰度後,又加 Logo ,又設閱讀權限添。

一個V字頭嘅 Forum 閱讀權限要50,一個C字頭嘅 Forum 閱讀權限40最高要255添!都係呢度啲相咋,唔信嘅就PM我,我比啲網址你自己睇。

3Talks變成咁,
就係因為有某啲會員為咗一己之欲,就無視論壇嘅本身利益,呢啲又係咪一個良好會員嘅應有行為呢?

至於閱讀權限呢個問題嘅爭議,亦應該告一段落了,如果唔認同或覺得呢度唔適合自己嘅,網絡上嘅世界其實仲有相當多嘅選擇的!

作者: 域奇    時間: 2006-12-31 02:32 AM

引用:
原帖由 fatmic 於 2006-12-31 01:56 AM 發表
當全部POST都set 到30 ...

我地又點樣可以入去回呢??
其實仲有好多都無 set 閱讀權限嘅,況且3Talks又唔係剩得 818 呢版。
作者: chan522    時間: 2006-12-31 08:48 AM

中西美女高清相+大量WS(頁頁都有=不斷更新)小心電腦頂唔住!! -
[閱讀權限 30]
做咩冇啦啦要閱讀權限 30= =
作者: 域奇    時間: 2006-12-31 03:19 PM

引用:
原帖由 yinloveu1314 於 2006-12-31 03:14 PM 發表
其待有700分~~
不過而家好慘~咩都睇唔到
700分未夠架,你不如貼啲相出嚟,咁咪又有分加又可以快啲到個權限囉。
作者: 語無倫次    時間: 2006-12-31 06:25 PM

我成日見到d一樣既reply
會員wtw123

作者: 域奇    時間: 2006-12-31 07:43 PM

引用:
原帖由 語無倫次 於 2006-12-31 06:25 PM 發表
我成日見到d一樣既reply
會員wtw123
已PM了他及處理了,多謝你。
作者: 摩連奴領隊    時間: 2006-12-31 09:01 PM

引用:
原帖由 yinloveu1314 於 2006-12-31 03:14 PM 發表
其待有700分~~
不過而家好慘~咩都睇唔到
冇計喇!發多d言
或者夠500分去買開口中
作者: hkw    時間: 2006-12-31 10:39 PM

引用:
原帖由 域奇 於 2006-12-31 02:08 AM 發表

以閣下註冊至今五個多月,在線時間不足 90 小時,...
5個月,90個鐘,平均一日超過半粒鐘啦!咁都話少?要揾食架,唔使做咩?!

為咗3Talks,唔啱聽我都要講。

我當初愛上3Talks,係因為佢相多,冇人賣相(真或假錢),冇set權限,呢D就係3Talks無私精神!但係現在變成咁,所以我話無話可說。

我雖然出得post少,但最少有幾個都係自scan,亦祇係post上3Talks。但係貼得上網就預咗比人抄,呢D就係網上無私共享。保護乜嘢利益呢?係咪天真咗少少?收真銀就係利益!老實講,貼上3Talks嘅相,有幾多係自拍或自scan?咪大部份由網上搬翻嚟!(當然揾同貼都要時間,所以實在要多謝各位貼者。)能夠集中咁多相亦係3Talks叻。

貼得上嚟就係想比人睇,亦無可能唔比人抄。其他網set權限係其他網嘅事,自吹自擂,又話獨家又話原創咁又點?3Talks D相比人抄正係代表佢嘅地位,況且你亦冇可能制止。 其實損害嘅係貼者嘅利益,定係版主無謂嘅虛榮?(衛蘭版主,唔係話你。)

好,又講吓邏輯。

1. 貼post係想比人睇,set唔set權限,怕唔怕人抄,係唔係應該由貼者自己決定?

2. set權限根本唔可以阻止人抄相,學版主話齋,夠權限嘅人咁多,可能個個都會download哂D相,點知係邊個搬相呢?結果相就照搬,唔夠權限喺3Talks睇唔到,就變咗走去嗰D網睇,回貼當然唔會喺3Talks啦,你話成件事幾攪笑?咁就真係損害貼者利益喇!

3. 從來唔讚成要回貼求分睇相,貼者的利益係乜?就係睇到D用心嘅回貼,但係字數多唔等如係用心回,呢個世界有cut & paste. 為求分就係唔係都回,回貼多就將D用心回嘅都遮住睇唔到。

抑或3Talks係時候想學ExxFxx收真銀?以為網上有無私共享,咁原來天真果個係我。

(本來摷到D舊相未有時間貼,睇嚟都要學吓人賣相。但真係唔想...)
作者: 域奇    時間: 2007-1-1 02:12 AM

引用:
原帖由 摩連奴領隊 於 2006-12-31 09:01 PM 發表

冇計喇!發多d言
或者夠500分去買開口中
領隊,乜你咁樣害啲新朋友呀,我都中過唔少次喇!
作者: 域奇    時間: 2007-1-1 04:54 AM

引用:
原帖由 hkw 於 2006-12-31 10:39 PM 發表

5個月,90個鐘,平均一日超過半粒鐘啦!咁都話少?要揾食架,唔使做咩?!

為咗3Talks,唔啱聽我都要講。

我當初愛上3Talks,係因為佢相多,冇人賣相(真或假錢),冇set權限,呢D就係3Talks無私精神!但係現在變成咁,所以我話無話可說。
...
本來睇到你個 post 我都唔想回,費事掀起駡戰,不過你嗰句(衛蘭版主,唔係話你。) 我真係忍唔住,有嘢咪開宗明義話我囉,使乜兜圈呢!

唔該要批評人時,就做吓功課先,睇吓人哋講過啲乜,唔好喺度無的放矢!設立閱讀權限時,我事先已PM過部份會員,我衹不過係一個小小嘅版主,呢度亦唔係我一個人話晒事嘅。不過你要傾,我亦都續樣同你講番。

由閣下入會時,3Talks 就已經存在啲收錢嘅 post ,可能你睇唔到啦!仲有,3Talks 個 3 係Free 咁解,乜野
無私精神係你自己估啫,口開埋口話為咗 3Talks,剩係睇吓你啲發帖量同在線時間,就知你有幾擁護 3Talks 喇,我仲遲過你兩個月先加入架,我咪一樣要返工要做!

從來無人講過加設閱讀權限可以防止被人 Copy,衹不過要增加別人攞相嘅難度,同培養會員嘅回覆集慣啫,講咗好多次,你唔信我都無辦法。
至於你嗰啲甚麽
網上無私共享,我睇唔到如果你到咗足夠權限時,你仲要付出啲乜囉!尤其你咁強調共享精神,請問閣下又攞過幾多嘢出嚟同人共享呢?

至於你話版主嘅虛榮,Sorry 到呢一刻我都仲未感受到,版主亦都不過係會員之一啫,無乜咁特別。你哋輕輕鬆鬆玩完就走,我哋真係要做架,又要貼相又要巡版,可以話興趣多於
一切。

講到邏輯,我就真係唔明你嗰套邏輯喇。

1.乜野由貼者自己
決定,咁唔使有管理喇,試諗吓呢個世界如果個鍾意點就點,咁個情況會有幾咁亂,稍為肯用腦諗吓都知個後果喇!

2.set權限呢樣已經講過,唔想再講。但我可以話比你聽,個權限係會解嘅,自己留意吓啦。

3.你嘅講法我就絕對唔認同,唔該你去睇吓版規,睇吓灌水嘅會有乜嘢後果。
反而你嗰句
以為網上有無私共享,咁原來天真果個係我。我又幾讚同噃,6個 post 加埋先得 17張相,其他會員隨時一個 post 都多相過你,10月份打後仲未貼過相添,咁你又同人分享過啲乜呀?衹求收獲不肯付出,呢啲係唔係你所講嘅共享精神呀?

我相信喺其它 Forum 度嘅版主,唔會咁長篇大論去同你解釋,不過我想講多句,唔好因為自己睇唔到相,就係度大鑼大鼓咁嘈,先做好自己至再去挑剔人喇!

作者: hkw    時間: 2007-1-1 08:33 PM

引用:
原帖由 域奇 於 2007-1-1 04:54 AM 發表

剩係睇吓你啲發帖量同在線時間,就知你有幾擁護 3Talks 喇,我仲遲過你兩個月先加入架,我咪一樣要返工要做! ...
所以你係版主我唔係囉!

話我貢獻少係事實,冇得駁,我衹可以話,有能力嘅人就貼多D相,冇能力嘅人就用心D回貼囉。

但貢獻少唔等如唔擁護3Talks,亦唔代表我講嘅冇道理。

貢獻少就話我坐享其成,算啦,窮人係冇say架啦!

唔駛回啦,我唔再講啦!
作者: chows    時間: 2007-1-4 02:03 AM

見有人講開...又吹下水啦....唔岩聽ge就當睇唔到啦!!!thx

初初黎到3talks...其實係無意中見有人係網上批評exxfxx.com(<-唔知有冇犯規,有就delete左個名佢啦thx)GE制度,成日賣貼,搞到冇野睇,個個人就係咁灌水求加分加權限....
之後入黎3talks...覺得感覺好好...首先唔理d相係抄人定自拍..............起碼唔會個個post set哂金錢同權限......由初初齋睇..之後reg左個account....由cd-rom變做得閒吹下水.........開始投入3talks

但係近排眼見呢度都開始變啦....係d睇相ge版....d新post有一半都係要錢or set左權限,講真我就真係唔鍾意個個post都回下d"thx""推推"之類ge說話......所以d新post唔夠權限ge,咪唯有唔睇lor,慢慢等到夠.....冇所謂

不過有一樣就真係唔太順氣,有個之前收錢ge post.....買ge時候話不停update有新野...點知突然改左要權限,我都明白俾人偷左野ge感受,但係會員之前的確付出左費用....而家連之前ge都冇得睇返.....我覺得不如開個一個新ge  post先set權限會唔會公平d...之前ge相就繼續俾人睇...想睇新ge就努力儲分~

以上小小意見,如有得罪得得包涵!!!!!
作者: 衛蘭    時間: 2007-1-4 04:39 AM

引用:
原帖由 chows 於 2007-1-4 02:03 AM 發表
見有人講開...又吹下水啦....唔岩聽ge就當睇唔到啦!!!thx

初初黎到3talks...其實係無意中見有人係網上批評exxfxx.com(<-唔知有冇犯規,有就delete左個名佢啦thx)GE制度,成日賣貼,搞到冇野睇,個個人就係咁灌水求加 ...
ok ... i got it , let us think about it ...
作者: 域奇    時間: 2007-1-4 06:28 AM

引用:
原帖由 chows 於 2007-1-4 02:03 AM 發表

初初黎到3talks...其實係無意中見有人係網上批評exxfxx.com(<-唔知有冇犯規,有就delete左個名佢啦thx)GE制度,成日賣貼,搞到冇野睇,個個人就係咁灌水求加 ...
好多謝你嘅意見,老實講,我係完全明白新會員睇唔到相嘅感受。但我仍然深信設立權限可以減少新帖被抄,以及提高會員對發帖者嘅回覆鼓勵。而經過呢幾日嘅試驗,初步証明設立閱讀權限係可行嘅。

大家有否想過,為何我們衹訂立30權限,而不訂40、50或更高嘅權限呢?目的就是不想目標太遙遠而令大家望而生畏。其實要達到所需權限,真的沒有甚麼困難。
就我個人而言,由我加入3Talks 開始,大約一個多星期已能到達30權限了,但單靠回覆,並唔可能於短時間內達至目標,衹要努力發帖,再加上回覆才能成效的。更希望大家能在這段時間內,培養出對本論壇嘅歸屬感。

至於要付費嘅 post ,由於3Talks係設有呢個系統,我們是不能禁止發帖者使用的,祇能憑發帖者嘅良心來決定收費與否,當然,過高嘅收費我們是會加以制止的。
另外,回覆別人帖子,除了可對發帖者作出鼓勵外,自己又可以加分,何樂而不為呢?
正所謂有權利必有義務,分享別人嘅付出,便應對發帖者有點表示。但我强調,千萬別為分數而灌水,這樣必定因加得減。

最後,你所指嘅 post ,就是因為該樓主盡責地不停 update 新相,以至不停有人抄相出去!逼不得已下,才會增設閱讀權限的。對於付咗費而暫時入唔到去嘅會員,本人致以萬分歉意!更希望大家能早日取得所須權限,再次進入觀賞圖片。

作者: 衛蘭    時間: 2007-1-4 11:25 AM

同意上面所講 ,

我並非幫版主 , 基本上依傢 post 咩野而又唔係太差都有分加 ,

大家齊齊出少少力啦 !!!

作者: TONYCHAN    時間: 2007-1-4 06:20 PM

我係到可以搵到好多阿JADE的相,多謝!!!
我回POST都係自發,因為真係覺得版主同"衛蘭"好好!!
好多正相DL好大方~唔似EXXXXX個網咁又小家又收$咁~
ANYWAY我會支持你地!!! !

作者: dickdick167    時間: 2007-1-5 09:17 AM

引用:
原帖由 奇兵突出 於 2007-1-5 01:00 AM 發表

絕對同意,倆位版主都好盡責,更加認同域奇版主所講。
雖然我只註冊了兩個星期,但我早已超越了所需權限,如果大家是愛護 3talks的,更應盡力投入這裡。 ...
註冊2星期發108帖便有17000多分, 大大點解你咁勁?有乜秘技?可以同大家分享吓嗎?
作者: dickdick167    時間: 2007-1-5 05:12 PM

引用:
原帖由 奇兵突出 於 2007-1-5 04:59 PM 發表

其實無乜秘技喎,我都係發吓帖同回覆吓啫。
但如何能以108帖賺17300分? (平均每帖值160分) 好厲害喎. 普通發帖同回覆如何可得到咁高分?
作者: 域奇    時間: 2007-1-6 03:48 AM

引用:
原帖由 你好呀 於 2007-1-6 01:37 AM 發表
好憎d積分呀~~.!.
又唔知點升啵
發帖或回覆都會有分加。
作者: twclub    時間: 2007-1-6 03:25 PM

Some of the topics require 閱讀權限 30, too high la.... pls set lower... for sharing...
And anyone pls post Miss Asia 2006 [SO] final set pics ah... pls pls pls pls .... thx thx...
作者: 域奇    時間: 2007-1-6 03:43 PM

引用:
原帖由 twclub 於 2007-1-6 03:25 PM 發表
Some of the topics require 閱讀權限 30, too high la.... pls set lower... for sharing...
And anyone pls post Miss Asia 2006  final set pics ah... pls pls pls pls .... thx thx...
閱讀權限嘅問題巳經講過好多次,唔講喇,自己睇番對上啲 post 喇。

亞姐咪有人貼過囉,又想睇又要懶!
2006亞洲小姐
作者: MONKAM    時間: 2007-1-6 03:55 PM

明星貼圖個d太多30權限啦
我又唔係一個灌水既人,要700分先30,
好慘
作者: 語無倫次    時間: 2007-1-6 08:55 PM

引用:
原帖由 MONKAM 於 2007-1-6 15:55 發表
明星貼圖個d太多30權限啦
我又唔係一個灌水既人,要700分先30,
好慘
see the post above you
作者: 未來使者    時間: 2007-1-6 10:12 PM

愈黎愈冇眼睇...d人係咁出舊圖9成貼過個隻
作者: twclub    時間: 2007-1-8 02:24 PM

I want this set of Miss Asia Final [SO] set pics... I don't find anyone post before. Would you please post la... thx. thx thx.....

http://www.staroriental.com/nav/soeg_c/thm,zzm,04Nov2006,0,火熱精選.html

歡迎光臨 3Talks 港人自講討論區 (http://3talks.com/) Powered by Discuz! 6.1.0