標題: 我有$6000,要砌一部快同打機的腦,高手可幫我ma?,比D意見la~~ [打印本頁]

作者: ~文ξ〞    時間: 2006-7-21 08:57 AM     標題: 我有$6000,要砌一部快同打機的腦,高手可幫我ma?,比D意見la~~

我有$6000,要砌一部快同用黎打機的腦

比D意見la

但係我自已又唔多識

高手們比個清單我去照砌la~~

Display card: 我要張勁ge

CPU: Intel

HDD: 起碼160GB la

DVD burner

RAM : 1G 以上也可以

Motherbroad:

請 list full name for parts.

我第一次砌機
感謝!
作者: veeko    時間: 2006-7-21 09:19 AM

佢實你去高登..黃金..

己經有好多....package 比你睇

跟住係 D 啱用既套餐..到問佢....換轉 display card cpu 咁咪  ok law

重有果到咁多間......你重可以睇下邊個平.....同問佢....邊樣較平及抵用 !!
作者: 吸血鬼    時間: 2006-7-21 09:26 AM

底板用Gigabyte既 8I945PL-G
CPU就用Intel 930
Ram就用Corsair既DDR2-533 (512MBx2)
HDD就用Maxtor既160GB SATA2
DVD燒碟機用NEC 3570A
Display就用Forsa既 7300GS 128MB DDR2
機箱用2TheMax,牛都係用2TheMax既400W勁量牛

我呢部新腦既資料就係咁...
係由本壇砌機能手 修羅 專業砌的啊~ XD

P.S. 修羅貓~~ 幫你賣廣告啊~ 收番你介紹費~

作者: 影    時間: 2006-7-22 01:54 AM

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2006-7-21 09:26 AM 發表
底板用Gigabyte既 8I945PL-G
CPU就用Intel 930
Ram就用Corsair既DDR2-533 (512MBx2)
HDD就用Maxtor既160GB SATA2
DVD燒碟機用NEC 3570A
Display就用Forsa既 7300GS 128MB DDR2
機箱甠...
佢Display card: 我要張勁ge姐係用來打機
最小行張7600GT
RAM行二條1GB
作者: 影    時間: 2006-7-22 11:06 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-7-22 03:40 AM 發表

岩岩計一計價錢,隨時可能夠錢,在預算之內行張7900GT添呀
而家7900GT同7600GT價錢相差大約$600至$1000之嘛
佢有$6000預算的話,部機好好砌,已經超強!
點只超強,直頭勁
等同氣車中架法拉利架啦
作者: superfrancis    時間: 2006-7-22 11:15 PM

hdd should be running in RAM also
i think more better
作者: 衛蘭    時間: 2006-8-7 04:49 AM

HK 2500 , any good idea ???

just for paper work , internet ... i want still using CWin2000 !!!

作者: 衛蘭    時間: 2006-8-7 04:57 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-7 04:53 AM 發表

比多$500,有三千的話會好好多
$2500,你係哼想一年之後又換先?小數怕長計喎
just for paper work , 2500 la !!!

作者: 衛蘭    時間: 2006-8-7 05:01 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-7 04:59 AM 發表

勉強可以既~
well , u r selling computer ???
作者: 衛蘭    時間: 2006-8-7 05:06 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-7 05:02 AM 發表

兼職幫人砌下機整下機咁啦~~~係咪幫襯我先?
oh great , i am really to buy la ,

so , how much i need to pay for u ???

作者: 衛蘭    時間: 2006-8-7 05:09 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-7 05:07 AM 發表

幫你砌連裝埋你所須用既所有software,收你$300而已
for example , u mean

2500 + 300 ???

作者: 衛蘭    時間: 2006-8-7 05:18 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-7 05:13 AM 發表

無錯
$2500係你買機既錢
$300係我幫你砌同裝晒所有軟件既人工
ok , when i really , i PM u , thanks a lot !!!

歡迎光臨 3Talks 港人自講討論區 (http://3talks.com/) Powered by Discuz! 6.1.0