標題: 令你說:呢世都唔會再有下次的事 [打印本頁]

作者: 道明    時間: 2006-8-25 01:19 AM     標題: 令你說:呢世都唔會再有下次的事

你地有無乜事,領左野,同自已講:永不  

我用商業寬頻,原來想用PCCW,信佢夠穩定,但係比較貴,所以我選用"真細塊寬頻加寬頻電話"一用就知領野啦!
1.電話講講下斷線唔在講,重會有事線路忙,無線都得喎!

2.帳單地址錯左,打左8次去改,都重係要寄錯比對面舖!

3.我收唔到佢寄比我既安裝指南同電話功能手冊,追左佢半年都未寄到比我,因為佢地跟本就無幫我更正地址,佢竟然話:你用左半年咁耐當你放棄架啦,我地唔會補寄比你架啦!我同佢炒得好勁!佢先pass比CS,cs話:的確唔會再補寄,免你一個月月費當賠比你啦!
我心諗都制得過啦!一個月費成3舊幾架!點知到下個月比佢cut左我電話,由於地址錯誤,我一直都未收過佢月費單,個個月我都係打去問交幾多錢,我心諗免我一個月,我咪無問Law,點知原來佢衹係送寬頻月費,無話過送埋寬頻電話!由於電話跟寬頻所以連寬頻都cut埋我,
咁我就話:就算我無交電話費你都唔應該cut埋我寬頻,
佢就答我:兩樣係同一張單計,所以欠費就要cut埋,咁我話:既然係同一樣野咁點解送一個月月費就要分開送衹送寬頻唔送電話月費,但係Cut就話係要一齊計,咁咪輸打贏要,佢唔夠我講先死死氣退返錢比我

4.一年既電話合約話合約期內送飛線,點知等11個月已經要收我飛線錢,話因為要預繳第十三個月既飛線錢,我話既然合約到期咁幫我cut左佢啦!佢話:唔得喎!你重有合約唔cut得!有無攪錯!收錢就話到期,cut佢就話未到期,本來都算啦!都係比多幾拾蚊姐後黎重離譜,點知到第12個月要cut時,佢竟然話要早一個月前通知先可以CUT,大姐!咁你上個月又唔比我CUT!咁我話:同我立即CUT!
個姐姐話:電話可以同你下個月CUT,但寬頻係最少用年半架喎!
頂!原來比佢捉字蚤,電話無錯係一年合約,但係原來免安裝費既附帶條件係要加長半年寬頻合約!

5.重有一樣到依家我都覺得好奇怪既事,就係佢死都唔比我上佢地公司,我已經多次要求親自上去改地址,但係佢地好多理由唔比我上去,到依家我都唔明,唔通佢地全部都....................0係大陸!

自此我對自已說:真細塊!永不錄用!!

作者: 一生人    時間: 2006-8-26 12:47 AM

無事好地地......出事話之你

作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 12:51 AM

引用:
原帖由 一生人 於 2006-8-26 12:47 AM 發表
無事好地地......出事話之你
講真,你到祗係邊個~
作者: 一生人    時間: 2006-8-26 12:56 AM

引用:
原帖由 傷已超載 於 2006-8-26 12:51 AM 發表

講真,你到祗係邊個~
拾傘的人...
作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 12:57 AM

引用:
原帖由 一生人 於 2006-8-26 12:56 AM 發表

拾傘的人...
你唔講,我都知知地,你係邊個,
你好丫   xxxx   

作者: 一生人    時間: 2006-8-26 01:02 AM

引用:
原帖由 傷已超載 於 2006-8-26 12:57 AM 發表

你唔講,我都知知地,你係邊個,
你地唔色我...我也不色你地...外來拾傘人...
作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 01:04 AM

引用:
原帖由 一生人 於 2006-8-26 01:02 AM 發表

你地唔色我...我也不色你地...外來拾傘人...
唔係丫,一個極級會員變左新手會員,而新手會員又變左極級會員,都幾得意~
作者: 一生人    時間: 2006-8-26 01:10 AM

引用:
原帖由 傷已超載 於 2006-8-26 01:04 AM 發表

唔係丫,一個極級會員變左新手會員,而新手會員又變左極級會員,都幾得意~
多謝兩位大佬幫忙...合我講元玩開口中...我都不知由新手變極級:
作者: 道明    時間: 2006-8-26 02:17 AM

你地咪越講越遠啦!我就開張啦!
作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 11:49 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-26 11:47 AM 發表

你咪傻啦
邊個極級會員早排失蹤,跟住轉個新A/C,然後將自己D分轉過去,有眼睇啦
哈哈,好采〝修羅〝你明我講咩~
真係當我地傻,我地有眼睇嫁~
作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 11:54 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-26 11:51 AM 發表

一早Feel到啦
時間、人物、地點全部咁巧合~~
^^"版主有個功能佢唔知,so 佢作的就作
作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 11:57 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-26 11:56 AM 發表

佢未出現時,我已經發覺數字賤人個A/C內既分無晒
跟住已經知道數字賤人實係將D分轉去新A/C
咁又唔好咁講,算la....
大人不記小人過~
作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 12:01 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-26 11:58 AM 發表

網名姐
無人叫佢對號入座架
呵呵,relax~
當佢發up風~算la...
作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 12:07 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-26 12:02 PM 發表

自從無左數字賤人在電腦區發表佢D爆笑電腦智識之後
我真係覺得小左一份娛樂啊
咁炸,奇實3talks的笑話,笑片真係唔差,去睇睇方鬆下^^
作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 12:11 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-26 12:09 PM 發表

唔夠之前數字賤人在電腦區搞笑
呵呵,去睇下先~
作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 12:17 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-26 12:14 PM 發表

咪話我串
以你既程度去睇,睇完都唔知邊句係笑話啵~~
= ="你話丫,~~去睇下先,轉頭黎報告~
作者: 吸血鬼    時間: 2006-8-26 02:04 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-26 12:18 PM 發表

慢慢睇,我出街食野
食懵你啊~~
作者: 一生人    時間: 2006-8-26 10:37 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-26 11:47 AM 發表

你咪傻啦
邊個極級會員早排失蹤,跟住轉個新A/C,然後將自己D分轉過去,有眼睇啦
大哥...你都有份幫忙
作者: 及〝時雨〝    時間: 2006-8-26 11:12 PM

引用:
原帖由 一生人 於 2006-8-26 10:37 PM 發表

大哥...你都有份幫忙
4萬幾易搵丫,我日日玩,都冇你咁勁~po又多過你~
作者: 一生人    時間: 2006-8-27 12:06 AM

引用:
原帖由 傷已超載 於 2006-8-26 11:12 PM 發表

4萬幾易搵丫,我日日玩,都冇你咁勁~po又多過你~
修羅大哥可能合多左個零.....千變萬...
作者: 道明    時間: 2006-8-27 02:21 AM

你地又講到咁遠,我個個topic都比你地講到離題,你班友...........

歡迎光臨 3Talks 港人自講討論區 (http://3talks.com/) Powered by Discuz! 6.1.0