標題: 貼 或 睇 售價 post 既會員請一定注意 !!! [打印本頁]

作者: 衛蘭    時間: 2006-10-23 04:36 PM     標題: 貼 或 睇 售價 post 既會員請一定注意 !!!

貼 或 睇 售價 post 既會員請一定注意 !!!

貼售價 post 前請諗清楚圖片是否最新 , 多張(過100張) 或
獨家(自拍) , 如果唔係 , 就唔好 set 售價或 set 太高喇(建議 2 - 4 講元) ,
因為被免俾其他會員係腦海裏猛烈地或熱烈地 X 你 !!! 到時名嗅唔好搵我 , 我唔理 !!!

而睇售價 post 前請諗或睇清楚會員回覆 , 如睇完後覺得有俾呃感而不安 ,
你亦可用文雅地字眼回覆 , 或到本版意見區吹水發洩或投訴某某這樣那樣 .
http://www.3talks.com/thread-10257-1-1.html
或以後都唔睇佢 d post !!! (建議)

總知 3talks 係自由講 , 我唔 set 太多規則架喇 , 大家專重大家啦 !!!

仲有記住 ... 依到唔錯就叫 D 男女朋友仔黎支持下啦 !

作者: hoho258    時間: 2006-10-23 04:44 PM

支持,支持

作者: dickdick167    時間: 2006-10-23 04:57 PM

support!
please set the price level according to the quality and quantity of the posts.
作者: sadeed    時間: 2006-10-23 05:11 PM

十扑!!!
作者: so5472    時間: 2006-10-23 05:58 PM

非常有建設性的提示,陳年舊相都話要十幾二十,唔卑人問候老 X 都幾難!

作者: hkw    時間: 2006-10-23 06:27 PM

到3talks是因為:

貼者的無私 回貼者的誠意
請一同抵制無良錢奸商

3Talks萬歲
作者: pkdevil69    時間: 2006-10-23 07:12 PM

支持新會員加入(雖然我都係新黎 )
作者: dbz    時間: 2006-10-23 08:02 PM

同意,真係太貴啦﹗
作者: milan520    時間: 2006-10-23 08:07 PM

其實應該給一些預覽。

agree !!! that's good idea !!!

作者: 豪門一人    時間: 2006-10-23 09:08 PM

俾講粗口,我一早x佢地好耐!
作者: warden    時間: 2006-10-23 09:13 PM

明白
作者: kwokng    時間: 2006-10-23 09:55 PM

支持,支持
作者: shui6677    時間: 2006-10-23 10:05 PM

十扑同意支持
作者: robyitaly    時間: 2006-10-23 10:14 PM

支持支持
作者: 小.    時間: 2006-10-23 10:24 PM

版主打咁多中文啦,辛苦晒

oh , thanks !!!

作者: GeXcube    時間: 2006-10-23 10:31 PM

多谢了...
有D真係太貴啦....
作者: 有野就睇    時間: 2006-10-23 10:58 PM

引用:
原帖由 so5472 於 2006-10-23 05:58 PM 發表
非常有建設性的提示,陳年舊相都話要十幾二十,唔卑人問候老 X 都幾難!
agree!!!
作者: QQQQkobe    時間: 2006-10-24 12:28 AM

絕對支持衛蘭版主呀````好帖又免費嘅一定回``一定支持```
要收錢嗰D就真系采佢都有味呀`````
作者: kamfai    時間: 2006-10-24 03:15 AM

同意,真係太貴啦﹗
作者: 衛蘭    時間: 2006-10-24 11:20 AM

有心喇 , 各位

係呀 , 我用手寫架 , 寫死我喇 !!!

仲有呀 ... 依到係唔會變 EF 咁 , 因為我都係受害者之一 !!!
作者: frog    時間: 2006-10-24 12:38 PM

其實我只係做左一個月會員,頭兩星期免費貼圖,但後來去睇圖全部都十幾二十蚊,逼住收錢貼圖,你諗下個個新會員都係咁,之後會變成點?!
作者: kam4raven    時間: 2006-10-24 01:24 PM

support
作者: twclub    時間: 2006-10-24 02:29 PM

With samples ah...
作者: chanryan    時間: 2006-10-24 04:15 PM

支持,支持!!agree, agree!!!
作者: 衛蘭    時間: 2006-10-24 05:28 PM

引用:
原帖由 frog 於 2006-10-24 12:38 PM 發表
其實我只係做左一個月會員,頭兩星期免費貼圖,但後來去睇圖全部都十幾二十蚊,逼住收錢貼圖,你諗下個個新會員都係咁,之後會變成點?!
邊有全部呀 !!!
作者: 域奇    時間: 2006-10-24 05:42 PM

強烈支持!
作者: tfluk    時間: 2006-10-24 05:49 PM     標題: 回復 #1 衛蘭 的帖子

小弟是新會員,請容許我在此論題上提出小小意見:

這是個十分成功的論壇,唯一令人感失望的,是充斥著一大堆所謂售價 post,
版主實在不應該攪這玩意,網上資源應該無私共享,
現在什麼……售價、現金、講元,全沒有真正金錢交易,
就像小朋友玩煮飯仔似的,十分可笑。
除了自設籬笆,帶來訊息交流上的障礙,實在看不出對大家有什麼好處。
長此下去,只會造成人流及 post 減少的不利影響,
相信版主及熱愛此論壇的會員都欲見到這情況發生。

望版主三思,祝編安。
作者: 3talksbo    時間: 2006-10-25 09:38 AM

Set售价又不能得到真金白银,何必啦..
作者: mwj2003    時間: 2006-10-25 11:24 AM

赞成
作者: 月巴仔    時間: 2006-10-26 09:54 PM

十扑   收到晒~~
作者: 域奇    時間: 2006-10-30 07:43 PM

引用:
原帖由 tfluk 於 2006-10-24 05:49 PM 發表
小弟是新會員,請容許我在此論題上提出小小意見:

這是個十分成功的論壇,唯一令人感失望的,是充斥著一大堆所謂售價 post,
版主實在不應該攪這玩意,網上資源應該無私共享,
現在什麼……售價、現金、講元,全沒有真正金錢交易,
就 ...
首先非常多謝你嘅意見,其實 講元 嘅制度並非由版主訂立,而你所指的售價post除了可鼓勵會員發貼外,並非全沒用途,(本論壇某些設施均需 講元 參與,相信你仲未玩過吧!)

一個成功的論壇社群需靠整個經營團隊苦心管理,並且不斷引進增加新的社群服務,進而帶動社區成員共襄盛舉引起共鳴,才能激發群體創作分享的意願。然而,給分享者的回饋不盡然會是實質的金錢,除了成就感與知名度之外,虛擬財產的累積也是一種。這就是為什麼社群服務會需要虛擬貨幣的原因了。這種實而不惠的獎勵方法是有效的,只要經營者能創造出虛擬貨幣的功用,就能產生用戶想累積虛擬貨幣的動力。      
當然,無私嘅分享絕對值得表揚,但我們亦不能過份限制發貼者的自由,你提出嘅意見我會同衛蘭認真傾吓,睇吓有無妥善嘅解決方法!

作者: Pigpigpig2004    時間: 2006-11-25 05:16 PM

not appreciate for such sharing approach
作者: w.m    時間: 2006-11-28 12:56 AM

希望版主能夠規定售價 post 需列明圖片張數 , 以供想購入嘅會員參考 !
作者: 域奇    時間: 2006-11-28 01:14 AM

引用:
原帖由 w.m 於 2006-11-28 12:56 AM 發表
希望版主能夠規定售價 post 需列明圖片張數 , 以供想購入嘅會員參考 !
放心,就算啲售post者無標明張數,衛蘭同我見到都會幫佢哋加返嘅。

當然最好係啲售post者自律啲啦,但係唔排除有啲人專登唔標明數量,(唔係點呃到人買呀)
所以最好就係唔好咁心急買住,睇定啲先喇!

作者: w.m    時間: 2006-11-28 02:10 AM

引用:
原帖由 域奇 於 2006-11-28 01:14 AM 發表

放心,就算啲售post者無標明張數,衛蘭同我見到都會幫佢哋加返嘅。

當然最好係啲售post者自律啲啦,但係唔排除有啲人專登唔標明數量,(唔係點呃到人買呀)
所以最好就係唔好咁心急買住,睇定啲先喇!  ...
唔該版主 !!
作者: 域奇    時間: 2006-11-28 03:01 AM

引用:
原帖由 w.m 於 2006-11-28 02:10 AM 發表

唔該版主 !!
應該嘅!
作者: wtw123    時間: 2006-12-2 04:32 PM

全力支持系統管理員所講

歡迎光臨 3Talks 港人自講討論區 (http://3talks.com/) Powered by Discuz! 6.1.0