標題: 睇相又貼出去 ... 的會員請注意 , 唔該 !!! [打印本頁]

作者: 衛蘭    時間: 2007-1-11 11:57 PM     標題: 睇相又貼出去 ... 的會員請注意 , 唔該 !!!

其實大家都係抄相 , 大家抄來抄去 ... 我就正衰人 !!!

不過 ... 希望唔好抄完之後再加甚麼論壇 logo 或自己 ID@論壇 logo 貼出黎 ,

你咁樣做只會整醜張相 , 同時亦會令原創人反感 , 到時又出警告 , 又搞到大家冇相睇架 !!!

貼就貼啦 , 加嘜春 logo 姐 ...

咁驚俾人抄 , 唔好黎依到抄啦 ...

正屎弗鬼 ... 吐厭 !!!

作者: dicky_ho    時間: 2007-1-12 12:04 AM

Yes sir~~~~~
作者: 小.    時間: 2007-1-12 12:22 AM

衛蘭版主...o里篇o野你用手寫版寫出o黎定打出o黎ga?
o里輪見多左你用中文,係咪學識左打字o丫?
作者: frog    時間: 2007-1-12 12:42 AM

引用:
原帖由 小. 於 2007-1-12 00:22 發表
衛蘭版主,遵命!!!!仲有打中文都唔難學吖,我都係做左會員先識打中文之ma
作者: eric    時間: 2007-1-12 01:06 AM

我明白你o既怒意,但係都要注意一下你o既用詞
始終你都係管理層

作者: 域奇    時間: 2007-1-12 01:15 AM

引用:
原帖由 衛蘭 於 2007-1-11 11:57 PM 發表
其實大家都係抄相 , 大家抄來抄去 ... 我就正衰人 !!!

不過 ... 希望唔好抄完之後再加甚麼論壇 logo 或自己 ID@論壇 logo 貼出黎 ,

你咁樣做只會整醜張相 , 同時亦會令原創人反感 , 到時又出警告 , 又搞到大家冇相 ...
我完全 Support,真係要認真整頓吓呢啲害群之馬!
作者: zbf21    時間: 2007-1-12 01:16 AM

说得好!
作者: 域奇    時間: 2007-1-12 01:26 AM

引用:
原帖由 eric 於 2007-1-12 01:06 AM 發表
我明白你o既怒意,但係都要注意一下你o既用詞
始終你都係管理層
呢樣嘢我理解嘅,管理層都係人,呢幾條友攪到我哋又要set閱讀權限,又影響埋其他唔夠權限嘅會員,仲要抄咗啲相出去之後喺度自吹自擂,咁叻就唔使喺度抄喇。
簡直神臺貓屎,真係佛都有火!

作者: 域奇    時間: 2007-1-12 01:38 AM

引用:
原帖由 小. 於 2007-1-12 12:22 AM 發表
小.你係咪玩嘢呀!文不對題,扣你分吖嗱。
作者: vwfl    時間: 2007-1-12 01:41 AM

引用:
原帖由 域奇 於 2007-1-12 01:26 AM 發表

呢樣嘢我理解嘅,管理層都係人,呢幾條友攪到我哋又要set閱讀權限,又影響埋其他唔夠權限嘅會員,仲要抄咗啲相出去之後喺度自吹自擂,咁叻就唔使喺度抄喇。
簡直神臺貓屎,真係佛都有火! ...
完全同意!!
好多論壇都因為睇相要分數,download又要quota,搞到怨聲載道。希望大家自律d,如果連3talks都變成咁,盞大家冇癮。
作者: 域奇    時間: 2007-1-12 02:50 AM

引用:
原帖由 vwfl 於 2007-1-12 01:41 AM 發表

完全同意!!
好多論壇都因為睇相要分數,download又要quota,搞到怨聲載道。希望大家自律d,如果連3talks都變成咁,盞大家冇癮。
好多謝你嘅體諒,講到尾,我哋真係唔想設立閱讀權限嫁,你估續個 post 去set 好過癮咩!
喺度睇完咪算囉,抄都唔緊要,預咗啦。但係抄得咁離譜又真係過份咗嘅!

喺度我好希望嗰啲人會自律啲、收歛啲,我哋絕對唔想再將行動升級,或者索性禁訪,咪盞攪到大家都無癮。

凡事留一綫,日後好相見呀!
作者: littliam    時間: 2007-1-12 09:02 AM

引用:
原帖由 域奇 於 2007-1-12 01:26 AM 發表

簡直神臺貓屎,真係佛都有火! ...
系咯,宜家多左甘多权限30的,搞到我地呢D低权限既好多都睇唔到。。。
作者: littliam    時間: 2007-1-12 09:05 AM

引用:
原帖由 域奇 於 2007-1-12 02:50 AM 發表

好多謝你嘅體諒,講到尾,我哋真係唔想設立閱讀權限嫁,你估續個 post 去set 好過癮咩!
喺度睇完咪算囉,抄都唔緊要,預咗啦。但係抄得咁離譜又真係過份咗嘅!

喺度我好希望嗰啲人會自律啲、收歛啲,我哋絕對唔想再將行動升級,或者 ...
严重支持。。。
作者: amigoamigo80    時間: 2007-1-12 09:19 AM

Janice 版主, 为什么不跟版规实行呢 ?
作者: dickdick167    時間: 2007-1-12 10:41 AM

引用:
原帖由 衛蘭 於 2007-1-11 11:57 PM 發表

你咁樣做只會整醜張相 , 同時亦會令原創人反感 , 到時又出警告 , 又搞到大家冇相 ...
舉手支持!!!
此帖應該置頂!!!

作者: Matrix    時間: 2007-1-12 11:33 AM

極贊同!!!
作者: hoho258    時間: 2007-1-12 03:24 PM

完全支持你ar!!!!

作者: frog    時間: 2007-1-12 05:40 PM

引用:
原帖由 flashcampaign 於 2007-1-12 14:52 發表

衛蘭發火 , 非同小可 !!!

999誰是忽鬼 ?   
真係好小見到衛蘭會發火,証明事件嘅嚴重性
作者: 域奇    時間: 2007-1-12 05:48 PM

引用:
原帖由 第一時間 於 2007-1-12 12:22 PM 發表
我是純内地人士,衛蘭 的話我不能全懂,但也能知道大概一二,我表示完全支持

個人以爲,這裡不是專業圖片論壇,而是娛樂爲主,所以轉貼一些自己收藏的圖片和大家一起分享是一件樂事,至少我來這裡的目 ...
首先感謝你的支持, 而你對本論壇的貢獻是有目共睹的!(不知你能否看明白呢?)

回應你那兩條問題:
1:對於內地朋友發帖嘅情況,通常一般都會較為寬容處理,評分亦會較為寬鬆。(就像你今天那個CCTV著名主持人:劉芳菲 的 post ,已是例子了。)

2:我檢查過以你的用户組級別,上傳附件是有1.5M的,只有初級會員或以下才得800K,可能你沒有注意吧。放心再貼多點高質素的圖片吧!期待欣賞你的帖子。

如有問題可直接PM給衛蘭和我。
作者: 域奇    時間: 2007-1-12 06:02 PM

引用:
原帖由 flashcampaign 於 2007-1-12 02:52 PM 發表

衛蘭發火 , 非同小可 !!!

999誰是忽鬼 ?   
你唔係喺呢度問呀! 要公開講嘅一早都公開咗喇!我哋好顧全人哋嘅面子嘅。

希望嗰幾位朋友睇完呢個 post 會收歛啲啦!唔係到時又要開多幾個私密論壇,咁佢哋抄相就難好多囉。
作者: demo    時間: 2007-1-12 06:20 PM

是呀有d相見到 logo整滿張相都唔知睇相定睇 logo 勁醜

作者: 御神苗月    時間: 2007-1-12 06:23 PM

引用:
原帖由 域奇 於 2007-1-12 18:02 發表

你唔係喺呢度問呀! 要公開講嘅一早都公開咗喇!我哋好顧全人哋嘅面子嘅。

希望嗰幾位朋友睇完呢個 post 會收歛啲啦!唔係到時又要開多幾個私密論壇,咁佢哋抄相就難好多囉。 ...
但是這幾個人,就令我們唔夠權限和新加入的人死回爛回 ,灌水又唔想(因為都不是真心回 ),但到時開個私密論壇,他們夠權限咪一樣
作者: YYY    時間: 2007-1-12 06:36 PM     標題: agree & support

作者: jacky8883    時間: 2007-1-12 07:22 PM

我支持!!!
作者: 域奇    時間: 2007-1-12 07:58 PM

引用:
原帖由 御神苗月 於 2007-1-12 06:23 PM 發表

但是這幾個人,就令我們唔夠權限和新加入的人死回爛回 ,灌水又唔想(因為都不是真心回 ),但到時開個私密論壇,他們夠權限咪一樣
我真係對唔夠權限嘅朋友感到非常抱歉。至於如果真係開私密論壇的話,你放心,唔係計權限嘅。就正如娛樂貼圖會議室咁樣,不過真係唔想再攪咁多嘢喇。
作者: MONKAM    時間: 2007-1-12 11:42 PM

我只是看相的,沒抄過相
作者: 域奇    時間: 2007-1-13 01:49 AM

引用:
原帖由 fired 於 2007-1-12 11:24 PM 發表
好心虛哦~最近我也開始給圖片加LOGO,既然都唔中意的話,那就不加。不過說道權限的話,我 真的很反感,以前在ENT***我係銀牌會員,但還是很討厭那種方式,所以那裏我 已經不去,那個ID還有,有人要得話PM我~~~
不 ...
咁就最好貼啲出嚟同大家分享吓喇。
作者: 域奇    時間: 2007-1-13 01:59 AM

引用:
原帖由 symbian 於 2007-1-13 01:37 AM 發表
怪吳之得有D post開吳到啦,我原來仲以爲3talks搞乜小圈子,分階級,原來係甘。

抄相都算啦,邊度吳係抄來抄去,有時我都會係P2PZONE見到哩度D相,不過加自己logo扮原創就未見過。

見到我會過來3talks report下,建議置頂開番個帖子,方便舉報。
多謝你嘅關心,不過唔需要開個 post 嚟舉報喇。其實都已經知道係邊個,衹希望嗰啲兄台唔好再做埋啲咁愚蠢又倡狂嘅行為啫。
作者: johnip    時間: 2007-1-13 02:15 AM     標題: 回復 #1 衛蘭 的帖子

明白哂!
作者: ss3388    時間: 2007-1-13 11:58 PM

yes
作者: 小.    時間: 2007-1-14 06:41 PM

引用:
原帖由 域奇 於 2007-1-12 01:38 AM 發表

小.你係咪玩嘢呀!文不對題,扣你分吖嗱。
唔好o丫…我唔係玩o野ga﹗我入o黎留字support
作者: iguana    時間: 2007-1-14 08:46 PM

我需然明白版主嫌別人抄野,
但當大家睇到有些圖係這裡無logo
係別處有,
都會知道邊個抄邊個啦。

再既然版主知道那些圖大家抄來抄走,
就吾好咁多議題加閱讀權限,
搞到我兩邊睇吾到,

我本來都係那個網走過來,
但這裡忽然又有太多閱讀權限既議題,
搞到這網變成那個網咁,變成私人俱樂部!
新會員就變得無乜野好睇。
又點會再有人o黎!
作者: cecdes    時間: 2007-1-18 08:58 PM

totally agree
作者: 域奇    時間: 2007-1-19 10:20 PM

引用:
原帖由 iguana 於 2007-1-14 08:46 PM 發表
我需然明白版主嫌別人抄野,
但當大家睇到有些圖係這裡無logo
係別處有,
都會知道邊個抄邊個啦。

再既然版主知道那些圖大家抄來抄走,
就吾好咁多議題加閱讀權限,
搞到我兩邊睇吾到,

我本來都係那個網走過來,
但這裡忽 ...
我唔明到呢一刻都仲有人抱怨緊設立閱讀權限呢個問題,我嘅回應如下:
引用:
原帖由 域奇 於 2007-1-19 10:12 PM 發表

其實我可以話比你聽,要達到30權限一啲都唔難,借此機會,我想表楊吓一位會員。

就係 第一時間 喇!呢位內地嘅朋友喺2006-12-19 註冊,其間無灌水、無呃 post ,係完全無違規嘅情況下,衹靠貼圖,在2007-01-10 已達至中級會員級別了。

需知道內地嘅朋友要揾圖片來貼圖時,已沒有我們那樣方便,但他仍然不辭勞苦地為本論壇而作出貢獻。呢種無私嘅奉獻係絕對值得表楊!亦足以令那些衹會抱怨而從沒付出過嘅會員感到汗顏。

其實以上衹不過是其中的一個例子,能短時間內達至 30 權限的已大有人在。

奉勤各暫時權限不足嘅朋友,在抱怨人設立閱讀權限前,先想想自己付出過甚麼?所謂臨淵羨魚,不如退而結網。衹要肯付出,必定會有收獲嘅!

作者: solo1103    時間: 2007-1-20 12:44 AM

同意 ~

這樣真的是醜化 ~ = =
作者: yang78    時間: 2007-2-8 04:07 AM

遵命

歡迎光臨 3Talks 港人自講討論區 (http://3talks.com/) Powered by Discuz! 6.1.0