標題: 舊式屋邨的生活點滴 [打印本頁]

作者: 域奇    時間: 2007-1-12 12:07 AM     標題: 舊式屋邨的生活點滴

作者: 摩連奴領隊    時間: 2007-1-12 03:45 PM

我呢代就幸福好多
冇舊事d人住得咁逼
作者: poiuyt12    時間: 2007-1-12 04:41 PM

十分喜歡這些照片,如果能夠附加屋邨名及略作解釋就更好了.
非常感謝好圖.
作者: wesyeung    時間: 2007-1-15 10:37 PM

i miss the old days, nothing can compare it
作者: 風少    時間: 2007-1-20 12:06 PM

個堂滑梯我玩過, 感覺上好似高過依家個D, 可能只係自己大過咗, 不過呢款點都係危險過係家, 首先地下冇軟氈, 個細路唔小心跌落嚟就真係.....; 第二, 係上面要琴高少少先坐到上去, 真係有D畏高; 第三, 滑到落嚟之後有一段長長的平路, 好易畀後面的人撞到
作者: vwfl    時間: 2007-1-20 12:51 PM

引用:
原帖由 風少 於 2007-1-20 12:06 PM 發表
個堂滑梯我玩過, 感覺上好似高過依家個D, 可能只係自己大過咗, 不過呢款點都係危險過係家, 首先地下冇軟氈, 個細路唔小心跌落嚟就真係.....; 第二, 係上面要琴高少少先坐到上去, 真係有D畏高; 第三, 滑到落嚟之後有 ...
以前啲遊樂場全部都係石屎地,個個細路都係跌大嘅。仆親損咗,爬起身捽吓就冇事,繼續再玩過...
作者: lesliemantat    時間: 2007-2-2 12:29 PM

而家果d邊有咁 好玩
作者: lizard    時間: 2007-2-4 11:06 PM

個時黃大仙有天台學校。不過無圖片
作者: vwfl    時間: 2007-2-4 11:15 PM

引用:
原帖由 lizard 於 2007-2-4 11:06 PM 發表
個時黃大仙有天台學校。不過無圖片
送兩張你睇
作者: 風少    時間: 2007-2-5 10:53 PM

天台上堂都幾辛苦, 日曬雨淋不在話下, 空曠下講書老師講得好大聲至得, 學生都聽得唔淸楚。
作者: 蝦米仔    時間: 2007-2-6 01:00 PM

我的年代雖然未到咁舊, 我都好掛住長走廊出黎玩的情況
紅綠燈, Wolf先生, 好正GA!
作者: lizard    時間: 2007-2-7 11:07 PM

無天台學校,又點顯得香港人當年奮鬥史。
作者: fck1955    時間: 2007-2-24 12:52 PM

啲鋼架真係好經典
作者: Aman    時間: 2007-12-14 04:21 PM

這些崴月的確不易挨!

歡迎光臨 3Talks 港人自講討論區 (http://3talks.com/) Powered by Discuz! 6.1.0