標題: [籃球] 火箭擬麥基迪換狼王 [打印本頁]

作者: fai0618    時間: 2006-3-19 04:56 PM     標題: 火箭擬麥基迪換狼王

【明報專訊】火箭今季晉身季後賽的機會渺茫,仍在養傷的主將麥基迪也提早「收咧」,表明會放眼下季。不過他來季卻可能不再留守休斯頓,因為有消息指火箭正計劃以「T-Mac」交換木狼主將加納特。

季前獲寄予厚望的火箭度過了失望的一季,尤其是得分王麥基迪受背傷困擾,缺陣遠多於上陣的時間,嚴重影響球隊戰績。曾為姚明(相關新聞 - 網站)撰寫自傳的ESPN專欄作家布查(Ric Bucher)近日披露,火箭已開始下季的交易討論,其中最主要的是以麥基迪、新秀後衛赫特和1個次輪選秀權,交換因不滿木狼成績低落而打算離隊的「狼王」加納特,以及1個首輪選秀權。

民調近5成球迷支持

雖然加納特即將年滿30歲,比麥基迪大3歲,長遠發展潛力稍遜,但勝在能長期保持健康和平穩的水準,因此支持這樁交易的球迷仍佔多數。根據《火箭球迷論壇報》 的小型調查,贊成以麥基迪換來加納特的球迷佔48.6%,反對的只有34.8%,餘下16.6%球迷則表示難以取捨。

真正雙塔
but外圍...
大家點睇 ?!
作者: p53    時間: 2006-3-20 03:05 AM

我都支持...mcgrady同yaoming擦唔出火花, yaoming又唔夠穩定(雖然呢排幾好),
garnett至少夠搏命同夠穩定, 應該幫到手...
至於外圍, 其實又唔一定需要星級既球星既, 一般水平, 搭住呢個雙塔, 都夠玩啦~~
作者: 吸血鬼    時間: 2006-3-20 04:44 PM

引用:
原帖由 p53 於 2006-3-20 03:05 AM 發表
我都支持...mcgrady同yaoming擦唔出火花, yaoming又唔夠穩定(雖然呢排幾好),
garnett至少夠搏命同夠穩定, 應該幫到手...
至於外圍, 其實又唔一定需要星級既砮..
等於果陣馬刺~!
TIM DUNCAN + DAVID ROBINSON!
作者: 小.    時間: 2006-3-21 10:58 PM

我覺得火箭如果交換既話好蝕底﹗
作者: toester    時間: 2006-3-23 10:47 PM

KG 人工好高喎

歡迎光臨 3Talks 港人自講討論區 (http://3talks.com/) Powered by Discuz! 6.1.0