40 1234
發新話題

如果你開書店

如果你開書店

如果你開一間小小既書店,你會點經營,入咩貨

引用:
原帖由 道明 於 2006-8-22 11:44 PM 發表
如果你開一間小小既書店,你會點經營,入咩貨
街市附近的舖位,開漫畫店(借書果種)
因為好多d學生仔LIKE借黎睇,
見到D生意都唔錯.
EG:你岩岩開,一定會虧,
呢D野都係睇長線~~

好主意,但我想做人性市場多D,想賣扮靚既,例如:Yoga 、美甲、美容、獸身,各位大大有乜創意提供

引用:
原帖由 道明 於 2006-8-23 09:33 AM 發表
好主意,但我想做人性市場多D,想賣扮靚既,例如:Yoga 、美甲、美容、獸身,各位大大有乜創意提供
咁你要有本錢花得起, 那些不是個個買
而且買左都會share睇~~

第二回覆者的建議真不錯!
一係你有朋友做空姐之類, 托她幫你入外國雜誌
專賣外國地道雜誌, 出特出
e.g. 日本咸書( haha~~ 有得做)

如果唔係....走普通雜誌, 唔見得你同人地有咩可以爭~

引用:
原帖由 蝦米仔 於 2006-8-23 09:55 PM 發表

咁你要有本錢花得起, 那些不是個個買
而且買左都會share睇~~

第二回覆者的建議真不錯!
一係你有朋友做空姐之類, 托她幫你入外國雜誌
專賣外堮..
日本...........都好喎..............

引用:
原帖由 道明 於 2006-8-23 10:03 PM 發表

日本...........都好喎..............
真的! 我去完日本的心得
當地d 雜誌 7仔任睇~ 淨買帶貨價好低
勝左日文字~~ 不過小心咸書無包, 香港是犯法的!
如果 道兄開得成, 一定幫你買十本!

引用:
原帖由 蝦米仔 於 2006-8-23 10:05 PM 發表

真的! 我去完日本的心得
當地d 雜誌 7仔任睇~ 淨買帶貨價好低
勝左日文字~~ 不過小心咸書無包, 香港是犯法的!
如果 道兄開得成, 一定幫你買十本!
哈哈哈哈哈不過開正我間風水舖對面,好似唔係幾好

引用:
原帖由 道明 於 2006-8-23 11:03 PM 發表

哈哈哈哈哈不過開正我間風水舖對面,好似唔係幾好
掂呀! pm個地址比我~~
人地有八卦鏡, 道兄你有日本車頭燈~~ 鬥照下~~你win硬!
話唔到佢拍烏英時, 過來幫你買兩本, 睇下那個樣比個當女友較好~~

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-24 10:44 PM 發表

你新鋪位置就好啦
隔離又有妹妹仔玩cross play
咁有乜書可以吸引到佢地過黎呀?

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-8-25 12:20 AM 發表

潮流文化
書名黎架?

40 1234
發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。