發新話題

對此版有咩意見,有咩野水吹...係到吹爆佢啦 !

引用:
原帖由 MONKAM 於 2007-1-6 15:55 發表
明星貼圖個d太多30權限啦
我又唔係一個灌水既人,要700分先30,
好慘
真是令人有時想灌水 但又做唔出

引用:
原帖由 未來使者 於 2007-1-6 10:12 PM 發表
愈黎愈冇眼睇...d人係咁出舊圖9成貼過個隻
所以貼過嘅圖唔會再獲得加分,而賣舊相嘅,一律會作開放處理。

引用:
原帖由 御神苗月 於 2007-1-8 04:26 PM 發表

真是令人有時想灌水 但又做唔出
比啲心機慢慢嚟啦。其雲仲有好多post係唔須要權限睇嘅!

版主, do you have this Miss Asia [SO] set pics... ah? pls pls post if available.... thx.
As above #147, pls pls

http://www.staroriental.com/nav/soeg_c/thm,zzm,04Nov2006,0,火熱精選.html

引用:
原帖由 南国紫荆 於 2007-1-11 04:43 PM 發表

系统有问题,POST無上,我又要去返工,冇及时补,就当我"違規兼呃錢,并作開放處理,再有同類事件,必定重罰"!PS你!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
引用:
你12:34 PM 出 post ,我已經等到03:51 PM 都未見有新相加,其間已經有3個會員中咗招。
為免更多會員受騙,所以我才將此 post 公開。

我可以同你講,系統絕對無問題,有問題嘅係啲別有用心嘅人啫!

另外,你應該識字嘅。我個回覆寫得好清楚,有問題就PM給我,唔好再喺度嘈喇!
唔夠時間出 post ,咪有時間先貼囉,枉你仲係高級會員添!究竟你有無睇過版規架?
奉勸閣下,唔好再測試我嘅忍耐力喇!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
今晚同你食左佢 !!!

不經不覺,註冊3talks已經有差不多一年時間,終於由「新手」升至「極級」。最近看見〈娛樂貼圖區〉因為權限問題,令部份會員頗有微言,有感而發,與大家分享一下一些個人感受,希望可以令覺得分數遙不可及者,有所釋疑。

大家可能會話:『你已經是極級會員,通行各個版區,相片任看,別說風涼話吧!』。請別忘記,每個會員都在同一點起步,大家都曾經是新手,再取得分數慢慢升級,有人升得快、有人升得慢。我和大家沒有兩樣,也是由新手開始。和很多「極級會員」相比,我是比較遲升級的,註冊之後大約經過十一個月。有許多現在已經晉身「極級會員」的網友都比我遲幾個月入會,當然他們升級升得快是絕對有理由的。有幾位是貼相大戶,相片質素高又不收費,自然受人歡迎;又有幾位活躍於各個版區,發貼/回貼亦不馬虎,得分理所當然。至於我,美女圖當然喜歡看,但無奈個人收藏不多,有的大家都貼過。為免貽笑大方,唯有靠看貼回貼慢慢取分,升級比人慢沒話說。

當然沒有人會喜歡閱讀權限。權限不足者,自然希望多發貼/回貼,早日升級。但發貼/回貼量多的同時,亦請注重質素。切忌胡亂抓一堆雜圖,狂開新貼;亦不應作無意義灌水或洗版式回貼。(這些版規都有,不再多講)。易地而處,如果大家經常看到一堆亂圖;或者大家開的貼充斥著一串"tkx"、"good",甚至只有一些icon,相信大家亦會覺得好「冇癮」。其實,有高質素貼自然有高質回覆;相對地,如果大家想多看高質貼,亦請回覆得認真一點。兩者互為因果,簡單不過。

再者,和其他論壇一樣,3talks除了〈娛樂貼圖區〉之外,也有其他許多版區。大家可以根據自己手上的資源和興趣,到其他版區發表。一來可以與同道者互相分享,二來,到分數/權限足夠時就可以到〈娛樂貼圖區〉慢慢看圖,一舉兩得。例如,喜歡煲劇的可以到〈電視節目區〉;電影、音樂亦各有專區;喜歡吹水的自然可以到〈吹水區〉;是電腦專家的話可以訪問〈軟、硬件區〉;除娛樂貼圖外,亦可以貼〈有趣圖片〉、〈攝影作品〉等...不能盡錄,有待大家慢慢發掘。

出收費貼係一個「搵快錢」的方法。但貼之前,請衡量一下質與量,高質靚圖又收費合理,一貼無妨。但有權利必有義務,為令相片更容易售出,建議提供一些免費「相辦」,或所出售相片的縮圖。雖然版規無硬性規定,但可以令買圖者更加放心。畢竟收得人分數,多做一點功夫亦好應該。

玩遊戲如「開口中」者,亦可以增加積分。不過玩時要小心,所謂有得亦有失,估中會被扣500分。我就試過因為估中而由中級降至初級,欲哭無淚。

想「不勞而獲」者,可以善用〈社區銀行〉存款賺取利息。不要小看每天一、兩分的利息,正如恆生廣告所講,聚沙成塔,一個月下來就有30-60分。而且隨著存款增加,利息亦會愈來愈多。

話說回來,上網發貼/看貼/回貼,不外消磨時間,毋須太過執著。

最後,祝大家新年快樂,早登「極級」!

本帖最近評分記錄
  • 衛蘭 現金 +20 我很贊同 2007-1-14 02:03 AM
  • 域奇 現金 +20 言詞中肯 精品文章 2007-1-13 11:22 PM

引用:
原帖由 vwfl 於 2007-1-13 10:29 PM 發表
不經不覺,註冊3talks已經有差不多一年時間,終於由「新手」升至「極級」。最近看見〈娛樂貼圖區〉因為權限問題,令部份會員頗有微言,有感而發,與大家分享一下一些個人感受,希望可以令覺得分數遙不可及者,有所釋疑。

大家可能 ...
vwfl 兄,睇完你篇嘢真係令我好感觸,亦好感動。

感觸嘅係,自從我過咗嚟 3Talks 幫手後,期間發生了一些事情,逼於無奈下,要訂立一啲措施來加以防護。自從設立閱讀權限後,怨言聽得多,咁中肯嘅說話我都係第一次聽啫!

我明白部份會員為求加分升級,時有違規情況發生,通常我都會隻眼開、隻眼閉,唔係太過份嘅我都唔想扣分,但有某啲會員抱有一種錯誤心態,加分係正常嘅,扣分係唔可以嘅。佢哋從來唔會諗吓自己做過啲乜嘢而比人扣分。

我堅信要維持論壇內有良好嘅風氣,正確嘅獎罰制度係必須嘅。做得好或有貢獻嘅,一定可以獲得加分,而違規嘅,被扣分亦是理所當然嘅!

感動嘅係,你除咗關心娛樂 818 的版面外,對 3Talks 嘅其它版面亦相當了解。更道出咗一個愛護社區嘅會員,應該抱有甚麼態度和責任。亦正正道出咗我嘅心聲!

不過我想補充一點,出收費嘅帖子,版規內已有明文規定了,請各位想出收費帖子嘅朋友留意。(睇嚟你都好似無睇過版規喎!)

引用:
原帖由 域奇 於 2007-1-14 12:43 AM 發表

vwfl 兄,睇完你篇嘢真係令我好感觸,亦好感動。

感觸嘅係,自從我過咗嚟 3Talks 幫手後,期間發生了一些事情,逼於無奈下,要訂立一啲措施來加以防護。自從設立閱讀權限後,怨言聽得多,咁中肯嘅說話我都係第一次聽啫!

我明白部份 ...
域奇版主,唔駛客氣嘅,大家交流吓意見,都係上網嘅目的之一。  

同好多人一樣,小弟在多個論壇都有戶口。但3talks是相對比較氣氛融洽,又冇太多限制,所以選擇在此落腳。

當然冇版主希望見到違規情況,但有時真係無可避免。尤其是設權限之後,多咗人想盡快得分,就不時有踩界情況出現,版主們要做到公正嚴明,絕不容易。就我個人所見,各位版主嘅忍耐力,比我這個做會員的,尤有過之。(相信你明白我點解咁講)

會員表現好唔好,當然版主會監察;同樣版主盡責與否,會員亦係睇到嘅。各位嘅努力,唔會白費嘅!

哈...哈...版規以前係有睇過嘅,寫上文之前就真係冇,係小弟疏忽... 現再重溫一下...

"c) 最少要貼一張相片出來作樣本,好讓別人決定付費與否。"

希望各位出收費貼嘅會員注意啦!

引用:
原帖由 vwfl 於 2007-1-13 10:29 PM 發表

大家可能 ...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
今晚同你食左佢 !!!

發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。